Platform voor de interieurbouwbranche
We will rack you!

We will rack you!

Met maar liefst 40 jaar op de teller viert de Europese marktleider in opslag- en stellingsystemen haar jubileum dit jaar. OHRA heeft zich als producent vooral gespecialiseerd in lange en zware opslaggoederen en mag zich vandaag terecht de Europese marktleider en specialist op gebied van draagarmstellingen noemen. Het 40-jarig jubileum wordt gevierd onder het motto: ‘40 jaar OHRA – we will rack you!’

We spreken met Frans van der Zee van OHRA Nederland. “De grondslagen van het bedrijf gaan terug naar de jaren zestig, toen oprichter Ottokar Hölscher zijn vorkheftruckhandel aanvulde met de verkoop van op maat gemaakte stellingen. Al snel begon het bedrijf zijn eigen stellingsystemen te produceren. Deze omvatten draagarmstellingen die tegemoetkwamen aan de behoefte van de markt. Die behoefte bestond vooral uit stellingen voor de opslag van lange goederen.”

Draagarmstellingen
De stelling als verkoopinstrument.

Gepatenteerde draagarm werd normbepalend
OHRA heeft de horizontaal bevestigbare, zelfborgende draagarm gepatenteerd, die vandaag de maatstaf is voor alle draagarmstellingen. Dankzij deze ontwikkeling kan de vakindeling van de draagarmstellingen snel en zonder gereedschap worden gewijzigd. Van der Zee: “De draagarm geeft bovendien mee bij botsingen, wat de stellingen, de vorkheftrucks en vooral de goederen beschermt.” In 1979 bracht Ottokar Hölscher de stellingendivisie onder in een afzonderlijk bedrijf: OHRA Regalanlagen GmbH werd geboren. Tegenwoordig zijn alle dragende delen van OHRA-stellingen, of het nu pallet- of draagarmstellingen zijn, gemaakt van warmgewalste, massieve stalen profielen. Een groot voordeel, volgens Van der Zee. 

“Dit maakt hoge belastingen mogelijk terwijl het tegelijkertijd een slank ontwerp blijft. Met deze efficiënte stellingsystemen heeft OHRA zich in het bijzonder gevestigd in sectoren zoals de handel in bouwmaterialen of houtverwerking. Ook worden er speciale oplossingen voor verschillende industrieën aangeboden – dankzij het uitgebreide assortiment accessoires. OHRA komt ook tegemoet aan de trend naar de bouw van opslaghallen en automatische oplossingen doordat haar eigen projectafdeling ook grotere bouwprojecten kan begeleiden. Door de huidige marktpositie van OHRA is een stevige basis ontstaan waardoor OHRA optimistisch is over de toekomst.”

Draagarmstellingen
Het gepatenteerde, zelfborgende draagarmsysteem.

Sinds 1987 op Nederlandse bodem
Toen OHRA in 1987 haar fysieke vestiging in Nederland opende, bestond het grootste deel van het klantenbestand uit houtverwerkers en houthandelaren. Daar kwam al snel een mooie groei in. “De metaalsector volgde en onze stellingen werden ingezet voor de opslag van aluminium en rvs lengtematerialen. Vandaag zien we dat de interieurbouwer ons gevonden heeft, als het gaat om opslag van hun materialen”, zegt Van der Zee tot besluit.

Tekst: Jan Mol  Beeld: OHRA

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.