Platform voor de interieurbouwbranche
Vrotech laat bedrijven kennismaken met nieuwe manier van graveren en snijden

Vrotech laat bedrijven kennismaken met nieuwe manier van graveren en snijden

Als dealer en serviceverlener laat Vrotech de Nederlandse en Belgische markt op een laagdrempelige manier kennis-maken met de lasermachines van BRM. “Een lasermachine is een aanwinst voor elk bedrijf in de maakindustrie.”

De laatste jaren is de lasermachine aan een flinke opmars bezig. Die ontwikkeling dankt het apparaat vooral aan z’n veelzijdigheid: de laserstraal kan bijna alle materiaalsoorten graveren of snijden, van hout, leer en kunststof tot steen, metaal en glas. Ton Vroon zag al in een vroeg stadium de potentie van de lasermachine. Vijf jaar geleden begon hij met zijn bedrijf Vrotech vanuit het Zeeuwse Tholen met de verkoop van BRM-lasermachines in Nederland en België. “De veelzijdigheid maakt de lasermachine geschikt voor een heel brede doelgroep. We leveren aan
interieurbouwers, natuursteenbewerkers en glasateliers, maar ook aan onderwijsinstellingen en signmakers.”

Een op maat gesneden én gegraveerde stoel.

Voordelen lasermachine

Naast het verkopen van lasermachines organiseert Vrotech demonstraties in haar bedrijfspand in het Zeeuwse Tholen. Vroon: “We laten op een laagdrempelige en vrijblijvende manier de veelzijdigheid en de voordelen van laseren ten opzichte van frezen zien. Een laserstraal snijdt of graveert bijvoorbeeld tot op 0,1 millimeter nauwkeurig. Daardoor kun je op een klein oppervlak heel veel bewerkingen doen en heb je minimaal materiaalverlies. Ook scheelt het tijd in afwerking. Zo hoef je bijvoorbeeld acrylaat niet meer te vlampolijsten om een goede afwerking te krijgen. Daarnaast werkt een lasermachine contactloos, waardoor nauwelijks slijtage aan de machine optreedt.”

De laserstraal kan zelfs in natuursteen graveren.

Complementair aan freesmachine

Vroon benadrukt dat een lasermachine geen vervanging is van een freesmachine, maar vooral een aanvulling op. “Een freesmachine kan weer dingen die een lasermachine niet kan, zoals het verwerken van dikkere platen. Bij een lasermachine houdt het vaak op bij een dikte van 18 millimeter. Voor het grovere snijwerk blijft de freesmachine dan ook het belangrijkste apparaat. Maar dankzij de nauwkeurigheid, veelzijdigheid en tijdsbesparing is de lasermachine een aanwinst voor vrijwel elk bedrijf in de maakindustrie. Werkzaamheden die eerder moesten worden uitbesteed, zoals graveerwerk, kunnen nu eenvoudig zelf worden uitgevoerd.”

Vrotech levert lasermachines van BRM Lasers (Beeld: Vrotech).

Personaliseren van producten

Een van de trends waar de lasermachine een belangrijke bijdrage aan levert, is het personaliseren van producten. Vroon: “Steeds meer mensen, bedrijven en organisaties willen producten met hun eigen naam, logo of andere persoonlijke touch. Vanwege de nauwkeurigheid is de lasermachine bij uitstek geschikt voor dit graveerwerk. Hoe leuk is het als je bij een klant op bezoek gaat met een product waarin de naam of logo van de klant verwerkt is? Dan scoor je meteen punten. Het mooie van de lasermachine is dat deze zich voortdurend ontwikkelt. De mogelijkheden worden alleen nog maar groter.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.