Platform voor de interieurbouwbranche
Verruiming van voorstellingsvermogen op materiaalgebied

Verruiming van voorstellingsvermogen op materiaalgebied

Met 150 exposanten, tentoonstellingen met 200 nieuwe materialen, presentaties van 100 toonaangevende start-ups en ontwerpers én een lezingenprogramma met zo’n 60 sprekers, staat ook dit jaar MaterialDistrict weer bol van de materiaalinnovaties. Van 12 tot en met 14 maart 2019 kan de R&D- en designprofessional in Rotterdam Ahoy weer mooie, verrassende,  probleemoplossende en actuele thema’s verwachten uit de wereld van Architecture, Interiors, Products, Textiles & Fabrics, Urban & Landscapes, en Print & Sign. 

Alle materialen die we selecteren en toepassen zijn afkomstig van wat de aarde ons biedt. Voor gebouwen, auto’s, elektrische apparaten, kleding, meubels, wegen, energie en voedsel: we produceren het van de grondstoffen die beschikbaar zijn. De capaciteit van deze grondstoffen heeft grenzen, terwijl er ongeveer 83 miljoen mensen per jaar bijkomen en het consumptiegedrag en de CO2-uitstoot per inwoner stijgt.

MaterialDistrict

Hoe kunnen we slimmer omgaan met onze grondstoffen? Welke materialen zijn er al beschikbaar die gerecycled zijn, minimaal CO2 uitstoten, gezond voor ons zijn en slim kunnen worden toegepast? Op MaterialDistrict Rotterdam vind je voorbeelden van het recyclen, upcyclen, repareren, en levensduur verlengen van toegepast beton, glas, kunststof en metaal. Maar ook voorbeelden van het duurzame gebruik van biobased of hernieuwbare materialen, zoals hout, bamboe, bioplastics, wieren en algen, schimmels en gist. Die ontwikkeling is verspreid over alle sectoren. Tevens komen thema’s als digitale technieken, nieuwe esthetiek, en smart materialen met extra functies tijdens de beurs aan de orde. 

MaterialDistrict

Internationale kopstukken
Dit jaar heeft de organisator MaterialDistrict (voorheen Materia) negen internationaal gerenommeerde ambassadeurs aangetrokken die de zes sectoren representeren en een rol spelen bij het samenstellen van het sprekersprogramma en de onafhankelijke materialententoonstelling van MaterialDistrict. 

Voor Architecture zijn dit Ben van Berkel en Filippo Lodi (UNStudio en UNSense), voor Interiors het designduo Niels van Eijk en Miriam van der Lubbe (Van Eijk & Van der Lubbe), voor Products Anouk Groen (RNA Design), voor Textiles & Fabrics Anne Marie Commandeur (Stijlinstituut) en Liesbeth in ’t Hout, voor Urban & Landscapes Cees Donkers (voormalig stadsarchitect Eindhoven) en voor Print & Sign is dit Annemarie Kleve (Houdbaar).    

MaterialDistrict
(Beeld: Viorica Cernica).

Tentoonstellingen met materialen en presentaties van start-ups & ontwerpers
Ook dit jaar kan de bezoeker zich op maar liefst zes onafhankelijke MaterialDistrict-tentoonstellingen verheugen. De organisatie richt zes paviljoens in op de beursvloer, waarin per sector bijzondere expositiestukken en -installaties worden gepresenteerd. Tapijt van palmleer, mode gemaakt van koffietextiel, ‘groene’ graffiti, dunne glasgevels, meubels van denim, communicerende gevels… Het zijn slechts een paar voorbeelden die het voorstellingsvermogen van de bezoekers zullen prikkelen. En natuurlijk toont MaterialDistrict op MaterialDistrict Rotterdam de 200 nieuwste materialen uit haar collectie; beprinte dakpannen, een composietmateriaal van marmerpoeder en oesters, stoeptegels gemaakt van verbrand afval en nog 197 andere innovaties zijn te zien, te voelen en te ervaren op de beurs.

MaterialDistrict

Spraakmakend lezingenprogramma
MaterialDistrict Rotterdam staat bekend om haar spraakmakende lezingenprogramma, waarin gerenommeerde (inter)nationale architecten, wetenschappers, ontwerpers en andere experts de laatste ontwikkelingen op materiaalgebied delen met het publiek. Na het succes van vorig jaar zijn ook dit jaar simultaan twee theaterprogramma’s waarin een line-up van maar liefst 60 sprekers hun kennis en ervaring met de bezoekers delen. Roger Tan, directeur van UNSense, BMW-designer Klaudia Kruse en ambassadeurs Anne Marie Commandeur, Niels van Eijk & Miriam van der Lubbe, Cees Donkers en Anouk Groen zijn slechts enkele grote namen die het publiek zullen inspireren. 

MaterialDistrict
(Beeld: Viorica Cernica).

Productlanceringen en noviteiten van toonaangevende fabrikanten
Een groot aantal bekende merken introduceert op MaterialDistrict Rotterdam haar nieuwe materiaalinnovaties aan het grote publiek. In totaal exposeren meer dan 150 toonaangevende materiaalfabrikanten hun noviteiten: het ‘nieuwste van het nieuwste’ is dus wat de bezoeker letterlijk vindt tijdens een bezoek aan MaterialDistrict Rotterdam 2019.   

MaterialDistrict
(Beeld: Viorica Cernica).


Bezoeken
MaterialDistrict Rotterdam 2019 vindt plaats van dinsdag 12 t/m donderdag 14 maart in Rotterdam Ahoy. Ga voor meer informatie en een gratis toegangskaart naar Rotterdam.MaterialDistrict.nl.

Openingstijden
Dinsdag 10:30-18:30 uur
Woensdag 10:30-20:30 uur
Donderdag 10:30-17:30 uur

Tekst en beeld: MaterialDistrict

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.