Platform voor de interieurbouwbranche
Verken onze baanbrekende innovaties in duurzaamheid en oppervlakte design

Verken onze baanbrekende innovaties in duurzaamheid en oppervlakte design

Finsa staat bekend om zijn voortdurende streven naar innovatie, duurzaamheid en kwaliteit in de wereld van technisch hout en decoratieve oppervlakken. Met trots presenteren wij onze nieuwste ontwikkelingen, een mondiale propositie die is ontworpen met complementariteit en combineerbaarheid in gedachten. Deze renovatie omvat een scala aan duurzame oplossingen en nieuwe texturen en afwerkingen, waaronder enkele opmerkelijke uitbreidingen die we graag met u willen delen.

Fibrapan Bio: duurzaamheid, kwaliteit en milieuvriendelijkheid verenigd in één houtvezelplaat

Nieuw in ons assortiment is Fibrapan Bio, een innovatie die de kern van onze toewijding aan duurzaamheid vertegenwoordigt. Deze MDF-plaat is niet alleen een technisch hoogwaardig materiaal, maar ook een milieuvriendelijke keuze die voldoet aan de strengste normen voor duurzaam bouwen, waaronder LEED en BREEAM. Gemaakt met lijmen van 100% biologische oorsprong en lokaal hout afkomstig van verantwoord beheerde bossen, draagt Fibrapan Bio bij aan een groenere toekomst. Met zijn PEFC/FSC-gecertificeerde hout, de afwezigheid van formaldehyde of isocyanaten in de lijm en het vermogen om machinaal te worden bewerkt met minimale slijtage van gereedschap, is het een duurzame keuze die zowel de gezondheid van het milieu als de menselijke gezondheid respecteert.

Fibrapan BIO is een MDF gemaakt met lijmen van 100% biologische oorsprong, gewonnen uit de schors van de bomen zelf, aangevuld met een biologische paraffine. De plaat bestaat voor meer dan 99% uit natuurlijke bestanddelen, en is geschikt voor toepassingen in vochtige omgevingen (gebruiksklasse 2).

Gemaakt van lokaal hout van bijproducten van houtzagerijen en verantwoord beheerde bossen met PEFC/FSC-certificering. Fibrapan Bio is een duurzaam, milieuvriendelijk en verantwoord alternatief dat lijm gebruikt die de voedselketen niet verstoort.

Fibrapan Bio wordt vervaardigd met behulp van de SIPS technologie (Steam Injection Press System) van Finsa, die de snelle uitharding van biohars en een volledige controle van de dichtheid en vochtverdeling mogelijk maakt. De lijm is samengesteld uit looistoffen die uit de schors van de boom zelf worden gewonnen, zonder toevoeging van formaldehyde of isocyanaten en zonder grondstoffen van fossiele oorsprong.

Fibrapan Bio is een houtvezelplaat gemaakt met lijmen van 100% biologische oorsprong.

Nieuwe structuren

Een van onze nieuwe structuren is de “Etna-structuur” van ons Duo-assortiment. Deze structuur is fundamenteel lineair en integreert halve kathedralen op een subtiele en discrete manier, waardoor de lineariteit van de ontwerpen wordt benadrukt. Ons Duo-assortiment is een veelzijdige en complete oplossing die is ontworpen om aan elke project eis te voldoen, zowel op decoratief als technisch vlak. De overvloed aan combinaties tussen dragers, dessins en texturen maakt deze melamine en HPL-collectie tot het meest gevarieerde en complete aanbod op de markt.

Deze nieuwe mogelijkheden stellen u in staat om materialen eenvoudig te combineren en totaal omgevingen te creëren die harmonieus samenkomen. Denk aan het combineren van ons nieuwe decoratieve “Mármol Flora” uit het Duo-assortiment met “Verde Glencoe” van Technical Matt, omdat ze dezelfde tinten delen, of de perfecte match van “Mármol Artemisa” met het nieuwe “Sunset Terracota” eveneens uit de collectie Technical Matt.

In de Studio collectie introduceren we twee nieuwe structuren: “Bolero,” een gesynchroniseerde structuur samen met zes bijpassende houtdessins, en “Calypso,” een geribbeld effect dat aansluit bij de laatste trends in meubel- en interieurontwerp.

De combinatie van Mármol Artemisa en Sunset Terracota zorgt voor een keuken met een modern uiterlijk en warme tinten.

Duurzame ontwerpen toegevoegd in Studio Natur-gamma

In ons “Studio Natur”-gamma, onderdeel van de “Natuurlijke Decoratieve Oppervlakken,” presenteren we drie nieuwe “Barisan”-referenties. Deze samenstelling van smalle stroken natuurlijk houtfineer biedt een groter gebruik van hout zonder afbreuk te doen aan de decoratieve eigenschappen ervan, waardoor design en duurzaamheid hand in hand gaan.

Door de samenstelling van smalle stukken hout zorgt het ontwerp Barisan ervoor dat materiaal beter wordt gebruikt, zonder de decoratieve eigenschappen ervan, te verwaarlozen.

Platen met textuur en Topglass-familie

Onze Tex-collectie breidt uit met twee nieuwe texturen: “Flute” en “Pirámide,” waardoor we onze mogelijkheden voor getextureerde oppervlakken voor lakken of vernissen vergroten. Bovendien wordt de Topglass-familie uitgebreid met een essentiële tint, zwart, in zowel de “Matt”- als “Glow”-afwerking.

Flute en Pirámide zijn beide lineaire texturen die goed inspelen op de huidige interieurtrends.

Een opvallende innovatie in deze lancering is de integratie van ons nieuwe “Finsa Infinite Tricoya Tex”-assortiment. Finsa Infinite Tricoya is een MDF-plaat die bestand is tegen extreme omstandigheden, zowel binnen als buiten. Wij bieden u nu de mogelijkheid om deze variant nu met een oppervlakte textuur in uw project te verwerken.

Kortom, we nodigen u uit om de nieuwe trends in decoratieve oppervlakken te ontdekken, die onze Finsa Design-collectie verrijken. Hierin vindt u de nieuwste ontwerpen en afwerkingen die de toekomstige ruimtes zullen vormgeven. Meer informatie over onze noviteiten is beschikbaar op de Finsa-website of die van onze verdelers, zoals onze Premium Partners Baars & Bloemhoff en Maiburg in Nederland en Cras in België, of bekijk gelijk onze uitgebreide noviteiten brochure voor een overzicht van al de nieuwe toegevoegde producten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.