Platform voor de interieurbouwbranche
Verandering in de directie van de Lamello Groep per 1 januari 2024

Verandering in de directie van de Lamello Groep per 1 januari 2024

Op 1 januari 2024 heeft Marco Schweizer de operationele leiding van het internationale familiebedrijf Lamello op zich genomen. Hij treedt aan als opvolger van Susanne Affolter, die de Raad van Bestuur blijft voorzitten en de strategische richting van het traditierijke bedrijf mede zal bepalen.

De in Fricktal geboren Marco Schweizer was van 2020 tot 2023 directeur bij FrymaKoruma. Marco Schweizer begon zijn carrière in 1998 als constructeur bij de premium aanbieder

van machines en procesinstallaties FrymaKoruma, waar hij gedurende 25 jaar expertise heeft opgedaan op het gebied van productieprocessen, procesverloop en de daarmee verbonden uitdagingen in de internationale machinebouwbranche.

Zijn brede competentiespectrum is onder andere gebaseerd op zijn werkzaamheden als projectleider, hoofd engineering en ontwikkeling, productmanager, hoofd klantenservice en directeur bij FrymaKoruma AG in Rheinfelden, Zwitserland. Daarnaast nam hij de leiding van ProXES Technology GmbH in Neuenburg, Duitsland, op zich.

Ook in zijn nieuwe functie als directeur van de Lamello Groep geldt voor Marco Schweizer: „De mens staat centraal, altijd. Dat geldt zowel met betrekking tot de collega‘s binnen Lamello als voor onze waardevolle en uitmuntende zakelijke en klantrelaties. Deze relaties willen we gezamenlijk onderhouden en uitbreiden om ook in de toekomst pragmatische en baanbrekende oplossingen voor onze klanten te kunnen ontwikkelen.“

Afscheid van de operationele activiteit

Susanne Affolter zal per 31 december terugtreden als directeur van de Lamello Groep. Als kleindochter van de oprichter doorliep zij haar leertijd in het familiebedrijf en nam in de jaren 1990 het personeelsbeheer bij Lamello op zich. Zo kijkt ze nu terug op vele gebeurtenisrijke en succesvolle jaren als hoofd van de personeelsafdeling, lid van de bedrijfsleiding en uitein- delijk als directeur.

Susanne Affolter is ervan overtuigd: „Met Marco Schweizer krijgt de Lamello Groep een topmanager met meer dan 16 jaar managementervaring. Hij voldoet zowel persoonlijk als professioneel aan alle voorwaarden om de Lamello Groep in de houtverwerkende industrie vooruit te helpen. We verheugen ons op een goede en succesvolle samenwerking.“

Het familiebedrijf Lamello, gevestigd in het Zwitserse Bubendorf, is toonaangevend fabrikant van verbindingssystemen voor houtverwerkende bedrijven. Met de consequente focus op praktische innovaties en specialisatie in kwalitatief hoogwaardige premiumoplossingen voor de meubelverbin- dingstechniek heeft Lamello zich wereldwijd een uitstekende positie op gevestigde en nieuwe markten verworven.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.