Platform voor de interieurbouwbranche
Van camperinterieurs tot een VIP gondel in een reuzenrad
Ook in deze caravan vanzelfsprekend aandacht voor het camperbeslag.

Van camperinterieurs tot een VIP gondel in een reuzenrad

Voor elk project het beste meubelbeslag

Martijn Verberne, van oorsprong bedrijfswagenmonteur, maakte in 2021 van zijn hobby zijn beroep en is sindsdien eigenaar van MV Camperbouw in Nederweert. Vol enthousiasme maakt hij de mooiste camperinterieurs. En dat niet alleen, onlangs transformeerde hij een reuzenradgondel, met bestemming Kansas City USA, tot een VIP-lounge. Dit soort interieurprojecten vragen om unieke oplossingen. Martijn vond hiervoor het juiste meubelbeslag in het brede assortiment van Häfele. We spreken met Martijn Verberne en Michel Mulder (Category Manager bij Häfele).

Caravan- en camperbeslag voor uitdagende omstandigheden

Bij camperinterieurs zijn trillingen en bochten eerder regel dan uitzondering, wat speciale aandacht voor meubelbeslag vereist. Michel Mulder, Category Manager bij Häfele, legt uit waarom dit anders is en welke artikelen van Häfele hierbij van pas kunnen komen. “Wanneer je met je camper onderweg bent, is het fijn als alle deurtjes gesloten blijven. De Cara-latch en Cara-Snap, grepen met een veersluiting – zijn dan een goede keuze. Ze voorkomen dat je deurtjes openschieten tijdens het reizen.”

Naast de Cara-serie, zijn er diverse andere handige sluitoplossingen, zoals Symo cilindersloten met verwisselbare kern voor deuren/luiken. Deze zijn nu ook verkrijgbaar in een geheel zwarte versie. Ook de Häfele push-lock sloten worden binnenkort uitgebreid met een nieuw, eigentijds design. Voor de vaak kleine bergruimtes is Häfele Free Space klepbeslag, met zijn minimale diepte en instelbare openingshoek van 90° of 107°, een aanrader. 

In totaal biedt Häfele zo’n 20.000 artikelen die speciaal zijn ontwikkeld voor kleine en mobiele ruimtes. Praktische oplossingen, als bijvoorbeeld kortarmige scharnieren, tv-steunen, systemen voor uittrektafels, helpen je caravan/camper optimaal en veilig in te richten.

Ervaring in de praktijk

In de camperinrichtingen die Martijn bouwt, zul je vaak het Loox ledsysteem van Häfele terugvinden. Hij benadrukt het belang van de kwaliteit en wijst op de risico’s van goedkopere alternatieven. “Kies je voor goedkopere ledstrips, dan kunnen deze problemen veroorzaken wanneer ze worden blootgesteld aan schommelende spanningen, iets wat vaak voorkomt in accugevoede systemen in campers/caravans. Daarom kies ik voor de kwaliteitsproducten van Häfele.”

Met het Loox5 systeem is het eenvoudig om alle verlichting individueel te bedienen en configureren via de Häfele Connect Mesh app. Je kunt elke lamp apart aansturen, dimmen, van kleur veranderen en in- en uitschakelen, en verschillende verlichtingsscenario’s instellen en opslaan. De app wordt binnenkort volledig vernieuwd, waardoor alles nog makkelijker in te stellen is.

VIP-inrichting 

Voor de inrichting van een VIP-gondel voor Dutch Wheels koos Martijn ook voor Loox-verlichting. “Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn belangrijk in situaties waar temperatuurschommelingen en levensduur van groot belang zijn”, vertelt Martijn. “Loox-verlichting in combinatie met Loox-spots zorgt niet alleen voor sfeer, maar is ook functioneel. Vooral wanneer de gondel in het donker draait. In combinatie met een aluminium koelprofiel boven de voeding kunnen we aan deze eisen voldoen. Daarnaast zijn de deuren voorzien van een sensorschakelaar waardoor de spotverlichting van Häfele automatisch uitgaat als de deuren sluiten, zodat VIP-gasten, ook als het donker is, kunnen genieten van het uitzicht zonder spiegeling in het glas.”

Jouw partner voor camperinterieurs

Martijn Verberne vertrouwt op Häfele als zijn partner in camperinterieurs. Het brede assortiment met slimme oplossingen voldoet aan de strenge eisen van de camper- en caravanindustrie. De juiste keuze van meubelbeslag kan een aanzienlijke invloed hebben op het succes van jouw interieurprojecten, of het nu gaat om caravan-, camper-, kantoor- of horeca-interieurs. Het veelzijdige assortiment van Häfele biedt een oplossing voor elk project.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.