Platform voor de interieurbouwbranche
Trendy kanten in herfstkleuren

Trendy kanten in herfstkleuren

Kastanjes, kleurrijke bladeren, paddenstoelen en pompoenen, een vuurtje in de open haard…  Dit zijn de beelden die we graag associëren met de herfst. De experts van Ostermann geven tips om, met behulp van ABS kanten, een gezellige sfeer in het interieur te creëren.

De herfst is een kleurrijk seizoen. En wel op een heel unieke manier: met warme bruin-, rood- en okertinten. Het zachte licht van de korter wordende dagen laat de kleuren op een heel bijzondere manier stralen. Het creëert een unieke, aangename sfeer die ook goed past in ons interieur. Opdat keuken-, meubel- en interieurbouwers deze sfeer ook in het interieur kunnen omzetten, hebben de experts van Ostermann zeven verschillende kanten geselecteerd die de herfstsfeer uitstekend weerspiegelen en goed met elkaar gecombineerd kunnen worden: warme aardetinten, donker hout en materiaalreproducties in textiel- en roestoptiek. Bij Ostermann zijn de kanten al vanaf 1 meter, alsook in talrijke standaardbreedtes, direct uit voorraad leverbaar en kunnen naar wens bewerkt worden, geschikt voor verschillende nulvoegtechnieken. De geselecteerde kanten in trendy herfstkleuren vindt de keuken-, meubel- en interieurbouwer via het zoekbegrip “#Highlights10” op de Ostermann website www.ostermann.eu

Warme unikleuren vragen naar meer kleur

De zachte tint van de ABS kant Toffee supermat doet denken aan herfstachtige, geeloranje bladeren. Samen met het lichtbruin van de ABS kant Deep Sahara supermat of het iets donkerder roodbruin van de ABS kant Rosso Namib, ontstaat een gemoedelijk kleurenspel. Voor een iets donkere tint, kan er gekozen worden voor de ABS kant Sepiabruin met een elegante veloursstructuur. Alle genoemde kanten kunnen goed met elkaar, alsook met decorkanten worden gecombineerd.

Perfect passende decorkanten

Voor een houtdecor kunnen keuken-, meubel- en interieurbouwers de ABS kant Macassar Sulawesi bruin kiezen. Het levendige Ebben houtdecor met de karakteristieke, langshout optiek maakt de kleurenpracht van een herfstbos compleet. Als alternatief kan er ook gekozen worden voor moderne materiaalreproducties die passen bij de beschreven unikleuren: de ABS kant Curio – een rustiek textieldecor – of Bronze Doré – een modern roestdecor.

Belangrijk: bewaar plaatmateriaal en kantenband niet te koud

Naarmate de dagen korter worden en de nachten kouder, is het belangrijk dat plaatmateriaal en kantenband voldoende tijd krijgen om te acclimatiseren. Het materiaal dat rechtstreeks uit de vrachtwagen of een onverwarmd magazijn komt, dient minimaal 24 uur op kamertemperatuur te acclimatiseren. Als het materiaal niet de juiste temperatuur heeft, beïnvloedt dit de open tijd van de lijm en kan er geen goed hechtende lijmverbinding ontstaan.

Tip van Ostermann: Kans op vorst? Denk ook aan de witte lijm

Witte lijmen hebben een hoog watergehalte, hierdoor vermijden wij het versturen van witte lijm bij temperaturen onder het vriespunt. Het is daarom belangrijk om voldoende voorraad in te slaan, afgestemd op de behoeften. De experts van Ostermann bevelen de REDOCOL Kombicoll Super-N D2 of de REDOCOL Kombicoll Super-N D3 aan. De één-componentenlijm voldoet aan de kwaliteitsnorm D3. Gemengd met 5% verharder R 397 bereikt de witte lijm een D4-kwaliteit volgens NEN EN 204.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.