Platform voor de interieurbouwbranche
Tienjarig jubileum wordt opgeluisterd met introductie van maar liefst zes nieuwe kleuren!

Tienjarig jubileum wordt opgeluisterd met introductie van maar liefst zes nieuwe kleuren!

Het wordt steeds aantrekkelijker om voor duurzaam te kiezen

FENIX viert in 2023 haar tiende verjaardag! En dát moet natuurlijk goed gevierd worden. “Dit doen we onder andere met de introductie van maar liefst zes nieuwe FENIX kleuren”,  zegt Wendy Kap van Arpa, verantwoordelijk voor de marketing.

“Zoals de markt van ons gewend is, zijn wij altijd op zoek naar de nieuwste trends op het gebied van interieurinrichting. Tijdens Sicam 2022 zijn de zes nieuwste FENIX kleuren geïntroduceerd zoals de Viola Orissa; deze is geïnspireerd op de Indiase regio waar naar verluidt de aubergine vandaan komt. Dan is er de Blu Shaba; deze kleur is geïnspireerd op de charme van een malachiet dat gewonnen wordt in de Shaba regio in Congo.”

Het kleurenpalet in het FENIX assortiment is voorzien van de Bloom kerntechnologie.

Wendy vervolgt: “De Rosso Namib doet je denken aan de rode woestijn van Namibië, voor Verde Kitami haalden we inspiratie uit de pieken van Kitami in de Hokkaido regio van Japan; een bergketen met brede groene stroken, de Giallo Evora is geïnspireerd op het gele beeld van de huizen in Evora in Portugal en Grigio Aragona doet denken aan het vulkanische gebied bij Agrigento op Sicilië. Deze speciaal ontwikkelde kleuren vinden hun oorsprong in alle delen van de wereld. Door hun elegante voorkomen zijn deze perfect te combineren met andere materialen bij veeleisende en bijzondere interieurprojecten.”  

Uiteraard zijn deze nieuwe kleuren voorzien van de unieke eigenschappen van FENIX, vertelt Wendy. “Ze zijn ultramat, zacht aanvoelend, anti-vingerafdruk en er is een thermische herstelling van kleine krasjes. In de 0,7 mm dikke variant worden deze kleuren uitgevoerd in de zeer duurzame Bloom kerntechnologie.”

Bij de prijswinnende Bloom kerntechnologie wordt het natuurlijke lignine gebruikt om de hoeveelheid hars die gebruikt wordt bij de impregnering van kraft kernlagen, aanzienlijk te verminderen zonder dat dit gevolgen heeft voor de hoogwaardige kenmerkende plaateigenschappen.   

“Met deze introductie wordt het kleurenpalet in het FENIX assortiment voorzien van deze Bloom kerntechnologie, deze is dus uitgebreid van vier naar tien kleuren. Deze decors zijn snel uit voorraad leverbaar. Zo wordt het voor de ontwerper, verwerker en gebruiker steeds aantrekkelijker en gemakkelijker om voor duurzaam te kiezen. FENIX is bovendien CO2-neutraal. Het is het resultaat van de door Arpa gekozen lange termijnstrategie op het gebied van duurzaamheid. Door deze uitbreiding van de collectie wordt opnieuw benadrukt dat je niet hoeft te kiezen tussen duurzaamheid of design.”

Nieuwsgierig geworden? Vraag vandaag nog uw kleurenstaal aan via een van onze distributeurs.

Overzicht ontwikkelingen binnen HPL

Het jaar 2023 belooft een mooi jaar te worden, want ook op gebied van HPL staat Arpa niet stil met het ontwikkelen van prachtige nieuwe producten. “We lanceren aan het einde van het eerste kwartaal o.a. TUET; de gloednieuwe HPL deep-surface technologie van Arpa voor een breed palet aan verticale toepassingen. Bij de ontwikkeling hiervan werden we geïnspireerd door de wuivende rietlanden van Piëmont langs de rivier de Tanaro.”

TUET kenmerkt zich door de geribbelde reliëfs en creëert zodoende een contrast tussen donker en licht. TUET is standaard verkrijgbaar in twee nieuwe hout decors: 4644 Caravella light en de 4645 Caravella dark. De houtnerven benadrukken het contrast van het geribbelde oppervlak. TUET laat zich fantastisch combineren met andere decors en materialen. Wat bijvoorbeeld te denken van een combinatie met een van de nieuwe FENIX kleuren? De mogelijkheden zijn eindeloos. Ontdek TUET op www.arpaindustriale.com/nl/ps-finishes/tuet

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.