Platform voor de interieurbouwbranche
Terugblik op HoutPro+ met een specialist in kantenband
Technische profielen op maat.

Terugblik op HoutPro+ met een specialist in kantenband

‘De beurs was waardevol omdat het de plek was om… kennis te delen!’

Begin november vond de Hout Pro+, dé vakbeurs voor houtverwerkingsbedrijven, weer plaats in ‘s-Hertogenbosch. Op de stand van Ostermann konden beursbezoekers het uitgebreide assortiment en talrijke nieuwe producten ontdekken én inspiratie opdoen voor toekomstige projecten. Niet alleen de medewerkers van Ostermann, maar ook de bezoekers waren zeer positief gestemd. 

Dát is meteen de conclusie die Erik Sambros trekt. “Ondanks de moeilijke omstandigheden in Europa met de door energiekosten veroorzaakte prijsstijgingen, blijkt er gelukkig nog steeds voldoende werk onderhanden te zijn. De levertijden van de meeste bedrijven liggen nog altijd zo om en nabij enkele maanden. Bovendien wordt er nog het nodige gerekend aan projecten voor daarna. Het ziet er voorlopig allemaal nog goed uit.” 

In de Brabanthallen konden de bezoekers tal van (nieuwe) producten ontdekken zoals de design oppervlakken van Sibu, Forbo linoleum en de natuurlijke platen met gemalen koffie, vanillestokjes, zonnebloempitten, alpengras of rozenblaadjes. Het waren echte blikvangers waar dan ook veel belangstelling voor was. 

Erik: “Maar ook kant-en-klare fronten, zoals met Arpa Fenix, moderne schuif- en keukendeuren met zwarte kaders, flexibele LED verlichting zonder zichtbare LED’s die heel eenvoudig in te frezen zijn en natuurlijk de AvanTech You lades met geïntegreerde verlichting, mochten zich verheugen in een enorme belangstelling. We hadden wat dat betreft niets te klagen!”   

Altijd een bezoek waard: de werkplaats

In de ‘werkplaats’ op de stand gaven de experts van Ostermann live demonstraties over de verwerking van Furniture Linoleum met de perfect passende kanten en de verwerking van nieuwe natuuroppervlakken. “Uiteraard kwamen op die momenten de nodige praktische tips en tricks aan de orde. Logisch: want dát is ook een reden waarom je op de beurs staat. Kennis delen!”

De stand van Ostermann in Den Bosch.

Actuele kantentrends

Kijkend naar de highlights in het kantenband-gamma op de beurs, waren de matte, supermatte en extreem matte kanten in talrijke unikleuren de onderwerpen waarover werd gesproken. “Verder vond men er realistisch uitziende hout- en steendecoren en natuurlijk de passende kanten bij verschillende nieuwe collecties, waaronder de Unilin-collectie”, vertelt Erik. “De meeste mensen weten het ook wel: we kenmerken ons van oudsher door de enorme veelvoud aan kantenband passend bij de plaat.”

Dat Ostermann een leverancier is met toegevoegde waarde blijkt wel uit alle diensten die het bedrijf biedt. “Zo kan de klant inmiddels 12 verschillende producten in de onlineshop op maat configureren”, legt Erik uit. “Denk daarbij aan onder andere meubelfronten, lades van Hettich en Grass of meubelrolluiken. En vergeet niet het op de millimeter nauwkeurig op maat snijden van Furniture Linoleum, anti-slipmatten of technische profielen.”

Clinicbakken voor medische praktijken 

Nieuw in het uitgebreide assortiment en te zien op de stand waren de direct uit voorraad leverbare clinicbakken voor ziekenhuizen, laboratoria, tandarts-, arts- en dierenartspraktijken, apotheken, schoonheidssalons, et cetera. Ze zijn verkrijgbaar in twee verschillende inbouwhoogtes en per hoogte vier verschillende modellen. 

Erik tot slot: “Uiteraard genieten we met z’n allen nog na van de succesvol verlopen beurs. Vanzelfsprekend zijn we heel druk met het opvolgen van de vele vragen die gedurende deze vier dagen in Den  Bosch op ons zijn afgekomen. Onze conclusie? De beurs was waardevol en is als zeer aangenaam ervaren.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.