Platform voor de interieurbouwbranche
Technische diepgang staat centraal bij Broeinest UTR

Technische diepgang staat centraal bij Broeinest UTR

Begin januari opende Baars & Bloemhoff en Broeinest de deuren in Utrecht. Vergeleken met de locaties in Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam biedt deze locatie naast materialenbibliotheek ook een veelzijdig trainingscentrum waar kennis en skills op het gebied van materialen en technieken gedeeld worden.

In het Broeinest is een ruimte ingericht voor een trainingscentrum waar zowel ondernemers uit de interieur- en houtbranche als ook studenten kennis van technieken en machines kunnen delen. Tevens kunnen ze er terecht om kennis te maken met actuele ontwikkelingen op dit gebied. Denk aan onderwerpen als: welke nieuwe software is verkrijgbaar? Maar ook: hoe bewerk je de diverse materialen?

Ongeveer drie jaar geleden kwam Marcel Meijer, software trainer bij Klingelnberg-Klauss, in contact met het team van Baars & Bloemhoff, initiatiefnemer van het Broeinest. Broeinest Utrecht zou een plek voor de makers worden en daar horen machines bij. “Het feit dat dit een Broeinest zou worden waar het gebruik van machines centraal kwam te staan, sprak ons enorm aan”, aldus Jeroen Feenstra, adviseur service en projecten bij Klingelnberg-Klauss.

“Bij de andere locaties ligt de focus meer op binnenhuisarchitectuur en ontwerp. Het feit dat met Utrecht voor een centrale plek in het land werd gekozen, was een bijkomend voordeel. Nu alles gereed is, mogen we gerust stellen dat dit een locatie is waar technologische diepgang centraal staat.”

Ook vanuit het moederbedrijf Optimat Group werd positief op het initiatief gereageerd. Klingelnberg-Klauss koos ervoor om drie verschillende machines bij Broeinest UTR te plaatsen. Een opdeelzaag, een kantenaanlijmmachine plus een CNC-machine. Alle drie van Homag.

“Met de Sawteq B-300 opdeelzaag kunnen we bezoekers laten zien wat op het gebied van softwareondersteuning tegenwoordig allemaal mogelijk is. De kantenaanlijmmachine, een Edgeteq S-300, waar we zowel Airtec, PU lijm & EVA lijm mee kunnen verwerken. De kers op de taart is de Centateq P-110 met 5 as freesspindel. Door het verzorgen van demonstaties en gerichte trainingen vanuit Broeinest willen wij de vele mogelijkheden van deze machines laten zien.”

De reacties zijn volgens Feenstra in de eerste weken in ieder geval positief. “Het Broeinest heeft zelf al een scholing gegeven aan leerlingen van het ROC Twente. De studenten waren echt onder de indruk en hadden bij binnenkomst een enorme wow-ervaring. Zelf hebben we ook een aantal scholingen en demonstraties bij de machines gegeven. Vooral de aandacht voor de nieuwste software op een moderne machine spreekt de mensen aan. Bezoekers kunnen vragen stellen en krijgen direct in een praktijkgerichte opstelling antwoord inclusief een demonstratie.”

Dankzij de aanwezigheid van andere partners bij Broeinest UTR zijn de mogelijkheden nog een stuk ruimer, zo ervaart Feenstra. “Neem bijvoorbeeld het gereedschap van Leitz of de afzuiginstallatie van PCK. Dat kunnen wij direct bij de demonstraties toepassen. Juist door die samenwerking ontstaat een unieke ambiance waar iedereen voordeel bij heeft. Zowel de partners van Broeinest UTR als ook de bezoekers. Partijen die geïnteresseerd zijn in een demonstratie kunnen gewoon contact met ons opnemen en dan plannen we een afspraak op de locatie zelf.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.