Platform voor de interieurbouwbranche
Een statement uit hout: hightec meets nature

Een statement uit hout: hightec meets nature

Lindura houten vloeren in een compleet nieuwe gedaante: MeisterWerke Schulte GmbH geeft zijn al jaren beproefde innovatieve product een complete herlancering. De nieuwe collectie HD 400 is nu gepresenteerd op de BAU in München en is vanaf 1 februari 2019 leverbaar.

“We hebben de Lindura houten vloer compleet gereviseerd”, vertelt Volker Kettler, hoofd productontwikkeling bij MeisterWerke. “We zijn blij dat we met de herlancering verder kunnen schrijven aan het succesverhaal van Lindura.”

Zo beschikt de nieuwe Lindura-generatie volgens hem over nieuwe, elegante en natuurlijk aandoende oppervlakken, sterkere borstelingen die zorgen voor expressieve, diepere structuren en nieuwe Wood-Powder-recepturen. “Bovendien hebben wij het gehele productieproces verder ontwikkeld en geoptimaliseerd”, vult Kettler aan. De nieuwe Lindura-collectie omvat 26 oppervlakken, waarvan 15 natuurgeolied en 11 mat gelakt. 

“Met de uitbreiding naar vier sorteringen – natuur, levendig, authentic en rustiek – en een groter aanbod aan kleuren kunnen we onze dealers vergeleken met de oude collectie HD 300, extra bestseller-mogelijkheden bieden”, vertelt MeisterWerke-directeur Ludger Schindler enthousiast. 

Extra aandacht is er voor authentieke en natuurlijke eiken oppervlakken. Ook de diepere borstelingen en de daardoor veranderde voelbare structuur en look, kenmerken de nieuwe Lindura houten vloer. Gebleven is het buitengewone formaat van de planken: met 2600 x 320 mm (natuurgeolied) en 2200 x 270 mm (natuurgeolied en mat gelakt) overtuigt Lindura vooral in royale ruimtes. 

HD 400
Ook de rustieke looks blijven deel uitmaken van het Lindura-assortiment (hier: Lindura houten vloer HD 400, Eik rustiek 841).

Geschikt voor renovatie met Bona Recoat
Voor veel klanten is de vraag of een houten vloer kan worden gerenoveerd een belangrijke factor bij de aanschaf. Vanwege de extreem harde Wood-Powder-laag kan de Lindura houten vloer niet op de klassieke manier worden afgeschuurd. Maar ook deze vloer kan worden gerenoveerd: bij natuurgeoliede oppervlakken simpelweg door ze opnieuw te oliën (ook gedeeltelijk), bij de mat gelakte varianten met behulp van het Bona Recoat System. 

Met dit systeem kan een op jaren gekomen vloer snel en voordelig worden vernieuwd. Daarbij wordt de bovenste laklaag licht geschuurd en opnieuw verzegeld. Zo worden resten van onderhoudsmiddelen, loopsporen en lichte krassen verwijderd, waarna de vloer de volgende dag alweer kan worden gebruikt. 

Innovatieve Wood-Powder-technologie
Lindura wordt vervaardigd met behulp van de innovatieve Wood-Powder-technologie, die van een eenvoudige vloerbedekking een echte hightech houten vloer maakt. Wood Powder, een materiaalmix van fijne houtvezels, minerale bestanddelen en andere natuurlijke additieven, wordt onder hoge druk en temperatuur samengeperst met een toplaag van echt hout, een HDF-tussenlaag en een tegenfineer. Op die manier ontstaan drukstabiele planken die aangenaam warm voor de voeten, belastbaar en gemakkelijk te onderhouden zijn.

HD 400
De nieuwe Lindura houten vloer maakt indruk met spectaculaire oppervlakken en royale formaten. (hier: Lindura houten vloer HD 400, Eik natuur pure 8743)

Omvangrijke marketingondersteuning
De herlancering van Lindura gaat gepaard met een uitgebreide marketingondersteuning voor de MEISTER-dealers. Centrale adviestool is het nieuwe Lindura-adviescenter, dat met royale uitschuifbare stalen, twee planken op ware grootte en technische specificaties, alle essentiële adviesaspecten compact verenigt. 

De Bijkomende adviestools zijn opvallende reclame-uitingen voor gedrukte en online-campagnes en voor reclame direct op het verkooppunt, teksten voor de pers en voor social media en uitgebreid beeldmateriaal completeren bovendien het aanbod.

Tekst en beeld: MeisterWerke Schulte GmbH

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.