Platform voor de interieurbouwbranche
Revolutionaire luchtververser neutraliseert schadelijke stoffen in gesloten ruimtes
De IT AIR wordt geïntegreerd in een meubel, werkblad, opbergkast of tafel.

Revolutionaire luchtververser neutraliseert schadelijke stoffen in gesloten ruimtes

De coronacrisis treft de hele wereld en zorgt voor overvolle ziekenhuizen en, jammer genoeg, ook voor veel dodelijke slachtoffers. Deze pandemie maakt ons nog maar eens duidelijk, hoe essentieel zuivere lucht is voor de gezondheid en het comfort van elke mens. De ramen openen of het gecontroleerd ventileren van gebouwen, zorgt voor verse lucht. 

Er zijn echter ook gesloten ruimtes zonder luchtverversing, waar men op zoek moet naar andere oplossingen. Groothandel Du Pont uit Pulderbos stelt de IT AIR module voor, een luchtververser die een plant combineert met een ingebouwd ventilatiesysteem. Deze innovatieve gepatenteerde oplossing kan men perfect in een meubel, werkblad of tafel inbouwen om actief en regelbaar via een app schadelijke stoffen in de lucht te neutraliseren.

We brengen vandaag toch nog altijd bijna 90 % van onze tijd in afgesloten binnenruimtes door: leefruimtes, klaslokalen, kantoren, …. Recente studies bewijzen dat de concentratie van schadelijke stoffen in de binnenlucht tot 5 keer hoger ligt dan in de buitenlucht. Huishoudtoestellen, maar ook het interieur en de mensen zelf door hun manier van leven, zorgen voor een constante verspreiding van onzichtbare fijne en soms schadelijke stoffen die een invloed kunnen hebben op onze gezondheid. 

De IT AIR is een innovatieve luchtververser, die een plant combineert met een ingebouwde ventilatie.

“In gebouwen met airconditioning krijgt men vaak te maken met hoofdpijn, keelpijn, een verkoudheid, een grieperig gevoel, geïrriteerde luchtwegen en tranende ogen. In kantoren, waar te veel mensen op een kleine ruimte werken en er geen toevoer van frisse lucht via de ramen mogelijk is, zijn hoofdpijn en concentratieverlies de meest voorkomende klachten. En in drukke cafés of restaurants met weinig zuivere lucht kan één zieke bezoeker heel wat anderen infecteren”, zegt Alain Leyssens, zaakvoerder van Du Pont. 

“Propere en zuivere lucht is essentieel voor elke mens en studies tonen aan dat planten de lucht zuiverder kunnen maken. Ze zorgen bovendien voor een verhoogde creativiteit en productiviteit en beïnvloeden de mentale en fysieke balans van de mensen.”

Planten en ventilatie

Daarom stelt Du Pont zijn IT AIR module voor. Deze innovatieve gepatenteerde luchtververser, die een plant met een ingebouwd ventilatiesysteem combineert, wordt geïntegreerd in een meubel, werkblad, opbergkast of tafel om actief schadelijke stoffen, zoals pollen, bacteriën, schimmels én virussen in de lucht te neutraliseren. 

“Dit systeem maakt eigenlijk gebruik van de natuurlijke eigenschappen van planten, die zo niet langer alleen maar een decoratief in het interieur zijn, maar ook een nuttig object worden. De planten nemen de schadelijke stoffen op en integreren deze in hun weefsel. Zo brengt men als het ware de zuiverende werking van een bos binnen in een leefomgeving, kantoor of andere ruimte”, licht de zaakvoerder toe. “De ingebouwde ventilatie zorgt voor een verhoogde doeltreffendheid door een versnelde opname van vervuilende stoffen en een versnelde productie van gezuiverde lucht.” 

De IT AIR kan geregeld worden via een app op smartphone of tablet, waarmee de gebruiker een overzicht krijgt van de vervuiling, maar ook van de temperatuur en luchtvochtigheid.

Smart air

De lijst van geschikte planten voor deze toepassing omvat de Sanseveria of vrouwentongen, de lepelplant, de flamingo plant, de aloë vera of wonderplant, de treurvijg, leliegras, klimop, de potgerbera, de bamboepalm en rubberplant, …, om er maar een paar te noemen. “Deze ‘plant pot’ is bovendien ook intelligent”, sluit Leyssens af. “De IT AIR module is regelbaar via een app, waardoor de gebruiker op een smartphone of tablet in real-time een overzicht krijgt van de vervuiling die zich rond de plant bevindt. Maar ook krijgt hij informatie over de temperatuur en luchtvochtigheid; het zijn fundamentele parameters voor het bepalen van een comfortabele leef- en werkomgeving.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.