Platform voor de interieurbouwbranche
REHAU, specialist en fabrikant van oplossingen op basis van polymeren, heeft eco-verantwoordelijkheid tot een van zijn kernwaarden gemaakt.

REHAU, specialist en fabrikant van oplossingen op basis van polymeren, heeft eco-verantwoordelijkheid tot een van zijn kernwaarden gemaakt.

REHAU houdt zich al meer dan 50 jaar intensief bezig met de productie van duurzame producten. REHAU is altijd op zoek naar innovatieve oplossingen, is het milieu niet vergeten en streeft er voortdurend naar hulpbronnen te sparen, duurzame oplossingen te ontwerpen, de impact op het milieu zoveel mogelijk te beperken en energie te besparen. De divisie Furniture Solutions van REHAU biedt oplossingen voor binnenhuisarchitectuur die in overeenstemming zijn met de principes van duurzame ontwikkeling.

REHAU is een van de 50 duurzaamheids- en klimaatleiders. Als lid van het initiatief “50 Sustainability & Climate Leaders” van de Verenigde Naties ondersteunt REHAU actief de 17 eco-verantwoorde doelen als duurzaam familiebedrijf.

Groene oplossingen in een oogopslag

RAUVISIO crystal en RAUVISIO brilliant

Het RAUVISIO polymeeroppervlak combineert functionaliteit en duurzaamheid.

Het is gemakkelijk om mee te werken en extreem slijtvast en is verkrijgbaar in de volgende afwerkingen

Een breed scala aan stijlen: ideaal voor het ontwerpen van alle soorten meubels.

RAUVISIO crystal is een acryloppervlak dat glas perfect imiteert zonder de nadelen, want het is 10 keer breukbestendiger. Het is 50% lichter en krasbestendig dankzij de hardcoating.

RAUVISIO brilliant : dit acrylaatpaneel uit één stuk met een gelakt effect is een echt alternatief voor dure gelakte onderdelen. Het geeft een glanzend of mat oppervlak vanuit alle hoeken, zonder visuele onderbreking dankzij de naadloze kantenband. Dit assortiment is verkrijgbaar in 17 kleuren en is een echt alternatief voor dure gelakte onderdelen.

100% van de elektriciteit die wordt gebruikt om deze panelen te persen, is afkomstig van hernieuwbare energiebronnen. Bovendien is het hout dat wordt gebruikt om de panelen te produceren PEFC-gecertificeerd (hout uit duurzaam beheerde bossen).

RAUVOLET

REHAU biedt innovatieve, design kleerkast rolluiksystemen voor het slim indelen van ruimte in keukens en badkamers of voor het creëren van kleedkamers in zogenaamde verloren ruimtes (onder bedden, onder trappen, enz.). Dankzij het “Plug & Play” systeem is de montagetijd van een REHAU garderobe rolluiksyteem 5 keer sneller dan met losse onderdelen. Sinds 2018 biedt REHAU maatwerk van kast rolluiken met digitale bedrukking op de lamellen. De Europese productie van RAUVOLET opbergsystemen maakt al gebruik van “groene” stroom. Waar mogelijk wordt productieafval gerecycled in de productiecyclus van het product.

RAUKANTEX eco.protect

Kantenband is het DNA van REHAU in de wereld van de meubeloplossingen. Een groot deel van het RAUKANTEX assortiment is eco-verantwoord (productie, energie, inkoop, verpakking, enz.). Alle Europese kantenfabrieken werken bijvoorbeeld op 100% hernieuwbare energie. Het doel is om het gebruik van gerecycleerde materialen en groene polymeren (op basis van niet-fossiele brandstoffen) voortdurend te verhogen en zo de uitstoot van CO2 te verminderen.

RAUKANTEX eco: RAUKANTEX eco is gemaakt van 50% postindustrieel gerecycled materiaal en is een hoogwaardige, eenvoudig te verlijmen kantenband.

RAUKANTEX evo: gemaakt van 100% hernieuwbare grondstoffen is dit een duurzame innovatie op het gebied van kantenband, omdat er geen extra ruwe olie nodig is voor de productie.

De Groep zet zich sterk in voor duurzame ontwikkeling en introduceerde in 2020 een Handvest Circulaire Economie. Vandaag ondertekenen steeds meer klanten het Handvest, met als uiteindelijke doel dat 100% van de klanten het ondertekent. Door dit te doen, verbinden ze zich tot een strategie van circulaire economie, solidariteit en het aanbieden van duurzame en ecologisch verantwoorde producten.

Innovatie staat centraal in de aanpak van REHAU om hoogwaardige designoplossingen te bieden die voldoen aan de milieueisen van RE2020. Het bedrijf zet zich in voor een sterke MVO-strategie en vindt zijn interieuroplossingen voortdurend opnieuw uit om zich aan te passen aan nieuwe levensstijlen en duurzame oplossingen te creëren. In december 2022 ontving het bedrijf voor het tweede achtereenvolgende jaar de gouden EcoVadis-medaille.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.