Platform voor de interieurbouwbranche
Prowood introduceert parketzone
(Beeld: www.drj.be)

Prowood introduceert parketzone

De vakbeurs diept die focus nog verder uit, door specifieke submarkten uit te lichten. In oktober dit jaar staat voor het eerst ook een echte parketzone mee op de agenda. Met plankenvloeren, maar ook alle afwerkingsmaterialen en accessoires.

Prowood is geliefd om zijn boeiende ontmoetingen, indrukwekkende machinedemo’s en kwalitatieve standhouders. Maar ook de diepgravende benadering van de houtverwerking in al zijn facetten maakt het een vaste afspraak voor professionals. Toch zijn er nog mogelijkheden om te groeien en vooral het aanbod te verbeteren. “We merkten al jaren dat we een echte parketbeurs missen”, zegt Anthony Denoyel, die mee in de adviesraad zit. “Vooral de indrukwekkende machines in de centrale hal zijn een echte publiekstrekker. Toch merken we dat wie komt ook in de nevenhallen gaat kijken. Wie interesse heeft in parket zal daar dit jaar nog beter aan zijn trekken komen.”

​Focus op hout, dit jaar ook in de parketzone.

Ruim 2000m² vol parketstanden

De eigenlijke parketzone zal opgebouwd worden in hal 1. Een ruimte van ruim 2000 vierkante meter die uitsluitend aan het parketgebeuren wordt gewijd. Uiteraard zal je er heel wat producenten en verdelers van parketvloeren vinden. Maar, zoals je van Prowood gewoon bent, is er ook veel ruimte voor gereedschappen, afwerkingsproducten, plaatsingsmaterialen en nog veel meer. “Wie al sinds jaar en dag op de beurs staat, kan zeker zijn vaste stek behouden. Zelfs als parketproducent. Zo vinden klanten vlot de weg. Wie wil mee participeren voor de Parketbeurs krijgt een plekje in de zone in hal 1.”

Het succes van Prowood bouwt onder meer op sterke partnerschappen. Voor het opzetten van dit nieuwe luik contacteerde de organisatie de Parketplaatsers. Zij waren meteen enthousiast om de nieuwe pijler mee vorm te geven. Dat betekent dat er naast parketleveranciers en fabrikanten van toebehoren ook een didactisch luik is. Concrete plaatsingstips, demo’s of prangende vragen stellen? Het is allemaal mogelijk.

Gezellige drukte op de laatste georganiseerde editie van Prowood.

Vertrouwen in de timing

Editie 2021 van Prowood vindt plaats in oktober. Met een coronavaccinatie die stilaan op kruissnelheid geraakt, schept die timing vertrouwen. De organisatie van Prowood blijft voorzichtig, maar klinkt positief. “Als alles goed gaat, wordt dit een van de eerste vakbeurzen na de strenge maatregelen en lockdowns. De vakman zag de ene na de andere beurs van de planning verdwijnen. We organiseren bewust pas elke drie jaar, om te zorgen voor voldoende nieuwigheden en om de nieuwsgierigheid bij professionals levendig te houden. Dit jaar zou die honger wel eens groter kunnen zijn dan ooit. Een extra reden om voor een sterk deelnemersveld te zorgen.”

De indrukwekkende machines in de centrale hal zijn een echte publiekstrekker.

Save the date

Wil je Prowood – en de gloednieuwe parketbeurs – ook niet missen? Kruis dan alvast 17 tot en met 21 oktober aan in je agenda. Dan kun je alles ontdekken in Flanders Expo in Gent. Momenteel worden de beursstanden volop ingetekend. Het belooft een fijn weerzien te worden.

Meer info en het laatste nieuws op prowood-fair.be.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.