Platform voor de interieurbouwbranche
Plaatmateriaal met super eigenschappen

Plaatmateriaal met super eigenschappen

Als er een Marvel Comic zou bestaan voor plaatmateriaal, dan zou één soort decoratief plaatmateriaal de strijdkrachten aanvoeren. We hebben het over het nieuw geïntroduceerde superPan van Finsa. Lennert Sieling praat ons bij over de bijzondere eigenschappen van superPan. “Je kunt gerust zeggen dat superPan een eind maakt aan een aantal pijnpunten die iedere verwerker van plaatmateriaal ondervindt”, opent hij het gesprek.

​Vijf redenen om voor dit materiaal te kiezen

“Er zijn vijf reden om voor superPan te kiezen”, oppert Sieling. “Ik neem ze in vogelvlucht even door. Allereerst treedt er minder chipping op en kan er langer doorgezaagd worden. Als tweede reden noemen we de oppervlakteafwerking, die een langere levensduur garandeert en meteen afgelakt kan worden. De derde reden om voor superPan te kiezen is het hoge draagvermogen, dat zorgt voor een hoge buigsterkte. De vierde reden is de hoge impactweerstand van de toplaag en de vijfde reden is het feit dat superPan beter bestand is tegen impact op de hoeken.”

Het materiaal bezit een hoge buigsterkte.

 

Minder chipping en langer doorzagen

superPan zorgt voor perfecte zaagsnedes en machinale bewerkingen. “superPan heeft het zagen van twee keer zoveel lineaire meters dan bij spaanplaat het geval is mogelijk gemaakt, zonder te chippen. Dat zorgt voor meer efficiëntie in de productie en reduceert afval. De kwaliteitsgarantie naar de eindklant toe is hier mee gewaarborgd”, aldus Sieling.

Uitstekende oppervlakte afwerking

superPan kent uitstekende prestaties in lakken en decoratieve coatings in het algemeen. “Door de uitstekende oppervlakte afwerking ontstaat er een sublieme coatingadhesie, slagvastheid en oppervlakte hardheid. De weerstand tegen achteruitgang is uitvoerig getest met samples, die aan veroudering zijn onderworpen door abrupte veranderingen in temperatuur en vochtigheid te simuleren.”

Hoger draagvermogen

Sieling vervolgt zijn opsomming: “superPan is ontworpen voor veeleisend gebruik. Het materiaal bezit een hoge buigsterkte. Dat maakt hem geschikt als plank. We hebben samples zeven dagen onderworpen aan stresstesten voor hoge belasting. De conclusie is dat na het meten van de doorbuiging, de vervorming na het verwijderen van de belasting aanzienlijk minder is. Na 24 uur komt superPan praktisch geheel terug in haar originele positie.”

superPan kent uitstekende prestaties in lakken en decoratieve coatings in het algemeen.

 

Hogere weerstand tegen impact

Testen met kogelinslagen hebben bewezen dat superPan een hoge weerstand biedt tegen mechanische impact. Sieling licht toe: “Met een kleine kogelinslag hebben we vastgesteld dat superPan de maximale kracht weerstond zonder dat er een breuk in de coating optrad. De test met de grote kogelinslag heeft uitgewezen dat deze voldoet aan de voorschriften voor toepassing op horizontale oppervlakken van keukenmeubelen. De tests wijzen uit dat superPan’s gecoate toplagen beter bestand zijn tegen impact dan die van spaanplaat.”

Beter bestand tegen stoten tegen de kanten

Waar dit product een absoluut bewijs van sterkte levert, is gevonden in het stoten tegen de kanten. “De hoeken van plaatmateriaal zijn het gevoeligst. Ook daar blijkt het materiaal superieur te presteren. Om de schokbestendigheid van de hoek in verstek te demonstreren, hebben we de deuk gemeten die achterblijft na de impact van een grote bal. Het resultaat: superPan ondersteunt de impact beter, waardoor de deuk ongeveer 2,5 keer kleiner is dan bij spaanplaat”, besluit Sieling.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.