Platform voor de interieurbouwbranche
Nieuw product Ls latten op zwart Bico Vilt in nieuwe kantoren Docwerkers Antwerpen

Nieuw product Ls latten op zwart Bico Vilt in nieuwe kantoren Docwerkers Antwerpen

“Bij in gebruikname  van nieuw pand in Antwerpen door Docwerkers , gespecialiseerd video agentschap en productiehuis, was de slechte nagalm akoestiek in de verschillende ruimtes problematisch  maar door muurtoepassing van nieuw ontwikkelde product Ls is werkklimaat optimaal. ”

Midden 2021 betrekken  de medewerkers van Docwerkers hun nieuwe grotere kantoren in de Arteveldestraat te Antwerpen. Een open landschapskantoor met geïntegreerde vergaderruimte en oa een aparte opname ruimte voor videoproducties.

Vanaf de eerste werkdag blijkt dat het gespreksklimaat in  de strakke ruimtes  zeer slecht is door de lange nagalm veroorzaakt door groot volume en vorm van het lokaal. Zij contacteren hiervoor een belgisch fabrikant en specialist nagalmakoestiek Print Acoustics by Triplaco voor advies.

Na bezoek ter plaatse van Accountmanager akoestiek Ruben Lannoo (0475/55.55.90) worden met verschillende produkten simulaties gemaakt om te komen tot een nagalmtijd van ongeveer 0.7 seconden wat binnen de aanbevolen nagalmtijden voor kantoren valt.

Uiteindelijk koos de bouwheer samen met Docwerkers  voor de akoestische geïntegreerde  oplossing met decoratieve latten op zwart vilt type Ls van Triplaco met een decoratieve toplaag beukimitatie.

Dit product  Type Ls  (Latten op Synthetische kern) met plaatafmeting 3030 x 624 x 22mm  bestaat uit decoratieve latten 27x10mm bekleed met fineer Decospan of HPL , die verlijmd worden op een hoogwaardige zwarte akoestische Bico PET  viltplaat  van 12mm. Door asymmetrische verlijming van latten dekt ook de laatste lat de naad van de volgende plaat en kan zo eindeloos het product kwalitatief geplaatst worden. Door de kwalitatieve samenstelling van het BICO vilt kan dit product ook perfect als plaat verzaagd worden met rechte kant zonder uitrafelen  van het vilt en dit met standaard zaaggereedschap voor decoratief plaatmateriaal.  Door de continue verlijming van de lat kan de plaatser daarenboven ook de plaat op exacte hoogte en/of breedte brengen waar nodig zonder kwaliteitsverlies of zonder loskomen van latten.  Er is ook een variant met massieve Latten Rubberwood ontwikkeld Type Ls m  voor een massieve akoestische houtwand. 

Type Ls  werd hier gemonteerd op een enkel kaderwerk van 70mm diep gevuld met 50mm rotswol wat een absorptiewaarde van 0.95 (alpha w) oplevert : hoogst haalbare klasse A.

We sluiten hier af met woorden van Leslie Verbeeck, Docwerkers

“Beste Ruben.

Een tijdje terug werd onze bestelling bij Print Acoustics geleverd. Ondertussen zijn alle panelen mooi geïnstalleerd en zijn we bijzonder blij met het uiteindelijke resultaat.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.