Platform voor de interieurbouwbranche
Nieuw akoestiekpaneel creëert feel good omgeving
Het nieuwe akoestiekpaneel creëert spannende accenten in de ruimte en biedt moderne woonomgevingen een aangename akoestiek. (Hier: Eik multicolor 7033, houtdessin).

Nieuw akoestiekpaneel creëert feel good omgeving

Het zijn absolute eyecatchers en hebben een geweldig geluidsisolerend vermogen: de nieuwe akoestiekpanelen ‘Acoustic Sence’ van MEISTER geven de moderne inrichting een bijzondere flair en absorberen tot 95% van het geluid. 

‘Acoustic Sense’ combineert Scandinavisch design met praktische geluidsisolatie en creëert op deze wijze een aangename sfeer, vooral in moderne woonomgevingen met maar weinig stoffering, zoals gordijnen en ander textiel. Het technische ontwerp van de panelen met vilten achterzijde biedt een effectieve geluidsabsorptie, waardoor het fijner is om gesprekken te voeren en het concentratievermogen toeneemt, voor een echte feel-good omgeving. Om volledig van dit geluiddempende effect te profiteren, volstaat het al een gedeelte van de wand of het plafond van deze panelen te voorzien.  

Gerecycled vilt en MDF

Het dragermateriaal is geluidsabsorberend, zwart vilt (100% vegan) dat voor wel 70% uit gerecyclede materialen bestaat. Het vilt wordt voorzien van smalle panelen van MDF met afgeschuinde randen. Dankzij de schuine delen en het gladde, vochtbestendige oppervlak zijn de panelen eenvoudig te reinigen en te onderhouden. ‘Acoustic Sense’ is geschikt voor vochtige ruimtes en kan dus ook worden gebruikt in de badkamer. Het paneel is verkrijgbaar in zes hoogwaardige decors, van steen tot hoogwaardig notenhout en diverse lichtere eikenkleuren. Met een aantrekkelijke kamerhoge lengte van 2600 mm en praktische breedte van 330 mm kunnen de individuele panelen zeer eenvoudig worden geïnstalleerd. 

Een aangename sfeer in een moderne woonomgeving.

Eenvoudige montage en hoge geluidsabsorptie

De panelen kunnen rechtstreeks op de wand worden geïnstalleerd met montagekit of door middel van schroeven op een montageprofiel worden bevestigd (wand of plafond). Het montageprofiel kan worden voorzien van isolatiemateriaal voor een nog groter geluiddempend effect. Met een dergelijke combinatie kan met de Acoustic Sense de hoogste geluidabsorptieklasse (A – 95%) worden bereikt. Bij installatie op een montageprofiel zonder isolatiemateriaal kan een geluiddemping van 65% (geluidabsorptieklasse C) worden gerealiseerd en bij een rechtstreekse bevestiging op de wand kan zelfs nog een geluiddemping van 30% (geluidabsorptieklasse D) worden behaald. Nog een voordeel is dat de panelen over de gehele lengte en breedte, zonder het risico op losse elementen die weer vastgezet moet worden, op maat kunnen worden gezaagd, omdat de lamellen zijn verlijmd en niet geniet. 

Tevens zijn er bijpassende plinten en afdeklijsten voor de installatie op een montageprofiel verkrijgbaar. ‘Acoustic Sense’ is 100% Made in Germany. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.