Platform voor de interieurbouwbranche
Nestingmachine met meer mogelijkheden en sterkere prijs-/kwaliteit
Ook automatische belading is mogelijk.

Nestingmachine met meer mogelijkheden en sterkere prijs-/kwaliteit

Doorlooptijd van productie gaat omlaag

Gerenommeerd machinefabrikant HOMAG heeft al langer nestingmachines in het aanbod. Toch zijn ze er bij verdeler OPTIMAT Group van overtuigd dat de nieuwe CENTATEQ N-210 en N-510 een versnelling hoger kan schakelen. Letterlijk en figuurlijk. De nieuwe nesting centers voegen een marktconform en hoogwaardig alternatief voor industrieel gebruik toe aan het brede machineassortiment.

HOMAG houdt vinger aan de pols in de sector en volgt de vragen van de professional op de voet. Die voeling met de markt is het kompas voor nieuwe ontwikkeling en verdere verbetering van machines. De vraag naar een industriële nestingoplossing is nu ook beantwoord, met de HOMAG CENTATEQ N-210 en N-510. Door deze machines op een andere manier te bouwen, is de doorlooptijd in de productie aanzienlijk gedaald, met een positieve impact op de kostprijs. 

Het maakt de nieuwe nesting centers van HOMAG een sterke prijstechnische optie. Salesmanager Peter van Zijp van verdeler OPTIMAT Group: “Dit zijn zeker niet de goedkopere machines in de sector, maar de ruime mogelijkheden en hoogwaardige componenten maken het prijsverschil geoorloofd. We gebruiken bijvoorbeeld enkel Busch-klauwenpompen, voor een diepe onderdruk.” 

Meer flexibiliteit, onder meer dankzij de Axis-zaagkop.

OPTIMAT Group heeft de N-210 en de N-510 sinds eind 2022 in het gamma. Er zijn al twaalf machines verkocht in de Benelux. De eerste machines worden sinds het derde kwartaal van dit jaar uitgeleverd.

De CENTATEQ N-510.

Op maat 

Beide modellen zijn in diverse configuraties beschikbaar. Zo bepaal je zelf de grootte van de vacuümtafel, van 2.550 tot en met 7.590 millimeter lang en van 1.260 tot en met 2.160 millimeter breed. Ook voor de verdeling van de gestuurde vacuümsegmenten van de tafel heb je veel keuze. Zo kan je zelfs kleine panelen eenvoudig bewerken. 

“Daarnaast kies je tussen een drie-, vier- of vijfassige freesmotor – stand alone of volledig geïntegreerd – en voeg je een of meerdere van drie beveiligingssystemen toe”, vult Peter aan. “De beveiligende hekken, bumper en lichtlijnen pas je bovendien flexibel aan. De N-210 of N-510 configureer je dus niet enkel op maat, deze machine evolueert ook met je mee. Wat dacht je bijvoorbeeld van manuele aanvoer of automatische belading via een magazijn? Alle mogelijkheden zijn aanwezig. Je breidt de machinehandling snel en eenvoudig uit. Gewoon plug-and-play.”

Sterke prestaties, mooie resultaten

De nieuwe nestingsmachines overstijgen op meerdere vlakken hun voorgangers. De betere stofafzuiging maakt het mogelijk om schoner te werken, de nestingtafel creëert meer onderdruk om de panelen beter vast te houden en de motoren verplaatsen zich sneller, met een betere verspaning. Hierdoor is de machine constant in beweging en is er minder risico op brandplekken als rechtstreeks gevolg. De N-210 en de N-510 zijn uitgerust met de nieuwste HOMAG-sturing, de PC87. Zo haal je meteen heel wat grafische mogelijkheden binnen in je atelier. 

“Om het helemaal compleet te maken hebben de Busch-vacuümpompen heel weinig onderhoud nodig en produceren ze amper 69dB geluid. Ze zijn erg stil voor de handelingen die ze uitvoeren”, besluit Peter.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.