Platform voor de interieurbouwbranche
Mooi, kleurrijk, sterk en duurzaam
Voor sterrenrestaurant Zarzo in Eindhoven produceerden wij een speciale lichtdoorlatende bar met een onyxachtige uitstraling.

Mooi, kleurrijk, sterk en duurzaam

Vele designvormen zijn mogelijk

Solid Surface International heeft een gedegen reputatie opgebouwd in zowel binnen- als buitenland. De naam van het bedrijf is vanzelfsprekend afgeleid van het materiaal dat het in eigen fabriek produceert.

Interieurbouwers, architecten en vormgevers erkennen de vele positieve eigenschappen van Solid Surface en schrijven het voor bij veel verschillende soorten projecten: keukenbladen, wastafels, balies of een complete projectinrichting bij bedrijven of hotels, inclusief vloer- en wandbekleding. 

“Wij zijn een relatief grote speler in deze markt”, zo erkent Jan van Otterdijk, directeur/eigenaar van Solid Surface International. “Wij hebben ongeveer 70 medewerkers in dienst en zijn bijvoorbeeld de vaste leverancier van een grote internationale hotelgroep die nieuwe locaties over de hele wereld bouwt en inricht. Die werkzaamheden zetten ons bedrijf weer in de spotlights van andere poten-tiële opdrachtgevers.”

Deze bar is de chef’s table; vijf meter lang en voorzien van organische vormen.

Voordelen

Solid Surface International produceert en adviseert. “Het ontwerp ligt er meestal al”, aldus Van Otterdijk. “Dan gaat het om kleuren, het overleggen van stalen en het bedenken van bijzondere technieken of uitvoeringen zoals het verwerken van licht in dit materiaal. Want Solid Surface biedt ongekend veel mogelijkheden.” Denk daarbij aan mooi, kleurrijk, sterk en duurzaam. Maar wie voor dit materiaal kiest, zal merken dat het nog veel meer unieke eigenschappen bezit. “Omdat het strak en glad is, zijn er geen poriën en neemt het dus geen bacteriën op. Verder is het naadloos, waterbestendig, licht doorlatend, leverbaar in elke kleur en het heeft ook de look en feel van natuursteen. Doordat het buigzaam is, zijn vele designvormen mogelijk.”

Chef’s Table

Voor sterrenrestaurant Zarzo in Eindhoven produceerde Solid Surface International een speciale lichtdoorlatende bar met een onyxachtige uitstraling. “Wij hadden voor de eigenaar van deze zaak al eerder interieur ontwikkeld en geproduceerd, zoals banken en counters. Deze bar is de chef’s table; vijf meter lang en voorzien van organische vormen. Onze mensen hebben de diverse onderdelen op locatie naadloos verlijmd.” 

Van Otterdijk geeft aan dat zijn bedrijf vaker deze bijzondere projecten gegund krijgt. “Daarbij kan men denken aan exclusieve interieurstukken voor hotelketens of hoofdkantoren van internationale firma’s. Al deze partijen weten dat onze prijs-/kwaliteitverhouding goed is. Als grootschalige producent van Solid Surface beschouwen velen ons als een echte partner van de interieurbouw die meedenkt in totaaloplossingen. Alles wat wij produceren, is maatwerk. En wij verzorgen het complete pakket: vanaf de productie tot aan de montage op locatie. Dat laatste gebeurt vaak als verschillende onderdelen bij de klant zelf naadloos verlijmd moeten worden. Alleen de hoogwaardige acrylgebonden Solid Surface materialen zoals Corian, Hi-MAcs, Staron zijn bij ons verkrijgbaar.”

Interieurbouwers besteden het verwerken van dit arbeidsintensieve materiaal dus uit aan Solid Surface International. “Zo kunnen zij flink op de kosten besparen en leveren zij toch een hoogwaardig product bij de opdrachtgever af. Onze flexibele aanpak wordt enorm gewaardeerd.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.