Platform voor de interieurbouwbranche
Meubelbeslag: de ultieme verbinder van heden en verleden

Meubelbeslag: de ultieme verbinder van heden en verleden

Van oud hout tot modern interieurdesign

‘Zonder beslag zijn meubels niet meer dan een stapel planken.’ Deze treffende uitspraak van Sibylle Thierer, voormalig CEO en afstammelinge van de Häfele familie, belicht het belang van meubelbeslag in interieurprojecten. Deze vaak onzichtbare, maar essentiële componenten hebben een sleutelpositie in het tot leven brengen van meubelontwerpen. Zo ook bij Robuust Maatwerk, waar ze eeuwenoud hout met hedendaags meubelbeslag omtoveren tot de mooiste maatwerk interieurs.

Interieur voor Dylan Hofland, met oud hout en modern beslag en Loox verichting van Häfele. (Beeld: Render van Robuust Maatwerk)

De ‘stapel planken’ die Robuust Maatwerk als basis voor hun interieurprojecten gebruikt, heeft een bijzonder verhaal. Dat begon allemaal 10 jaar terug met het maken van een tafel van barnwood door Rob Ghijsen, eigenaar Robuust Maatwerk. “Het hout waarmee we werken is vaak eeuwenoud en afkomstig van schuren in Canada en Amerika”, vertelt Rob. “Hout dat door de jaren heen een eigen karakter vormde door weer en wind, wordt door ons geïmporteerd en verwerkt tot prachtige en unieke interieurprojecten in Nederland, België en Duitsland. Om alle interieurelementen met elkaar te verbinden en functioneel te maken verwerken we in bijna alle projecten het meubelbeslag van Häfele.”

Meubelbeslag voegt hedendaags element toe aan interieurs van eeuwenoud hout

Door de jaren heen werd het bestellen van meubelbeslag bij Häfele voor Robuust maatwerk bijna een automatisme. Dat is niet alleen vanwege de fijne band met contactpersoon Raymond Smits, maar ook vanwege het veelzijdige assortiment. Om tijd en daarmee geld te besparen maken ze gebruik van de online ladeconfigurator, waarmee lades volledig op maat geleverd worden. Ook zwarte scharnieren, klepscharnieren, gewone scharnieren en ladegeleiders worden veel toegepast. De ledverlichting van Loox voegt een modern element toe aan de uit barnwood gemaakte interieurstukken en zorgt letterlijk voor een boeiend contrast.

Een van de oude schuren in Canada waar Rob zijn barnwood oogst. (Beeld: Robuust Maatwerk)

Eigenaar Rob Ghijsen legt uit: “Wij werken met hout van soms wel 150 tot 200 jaar oud. Bij de verwerking tot een interieur voegen we daar modern meubelbeslag aan toe om het tot een geheel te maken. Onze wandkasten met planken bijvoorbeeld, zijn vaak voorzien van een Ledprofiel uit de Loox-collectie van Häfele. Dat geeft een enorm contrast en brengt het meubel tot leven. Het meubelbeslag krijgt zo als het ware een dubbele functie doordat ze het hedendaagse verbindt met de geschiedenis van het hout. Daar zijn onze afnemers van gecharmeerd.”

Partner in meubelbeslag

Robuust Maatwerk bestelt bij Häfele voor een grote diversiteit aan projecten. Van (badkamer)meubels op maat tot wandkasten en horeca- of winkelinterieurs. Soms komen er bijzondere projecten aan bod zoals de inrichting van een tabakszaak voor Dylan Hofland. Vanwege Robs persoonlijke connectie met vader en voormalig topvoetballer Kevin Hofland, werd de opdracht aan hen toevertrouwd. Rob vertelt: “Het interieur is deze keer van moeraseiken in plaats van barnwood. Ook hier zorgt het beslag van Häfele (scharnieren, grepen en verlichting) ervoor dat uit de ‘stapel planken’ een prachtig interieur ontstaat.”

Van badkamerkast met apothekersladen tot een verborgen pianolade

Robuust Maatwerk heeft regelmatig te maken met creatieve oplossingen voor klantspecifieke vraagstukken. Of het nu gaat om het integreren van een apothekerskast in een badkamer om de ruimte optimaal te benutten of het verbergen van een piano in een klepkast, ze gaan de uitdaging graag aan en denken met de klant mee in bijzondere oplossingen. Met Häfele als partner in meubelbeslag zijn hun mogelijkheden vrijwel eindeloos en komen hun eeuwenoude planken tot leven in diverse interieurs.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.