Platform voor de interieurbouwbranche
Meteen feedback op innovaties

Meteen feedback op innovaties

Eén van de nieuwkomers op Prowood was Decospan. De fabrikant van gefineerd plaatmateriaal en houtvloeren heeft de vuurdoop met glans doorstaan, want de reacties op de deelname waren unaniem positief. Zowel van het verkoopteam als van de klanten en andere bezoekers van de vakbeurs. Hoewel de opkomst eerder als wisselvallig werd ervaren, blijkt de investering toch het verhoopte rendement te hebben opgeleverd.

Decospan ontwikkelt sinds 1978 op een creatieve en duurzame manier producten op basis van fineerhout. Vandaag omvat het assortiment meer dan 160 houtsoorten die met een state-of-the-art machinepark in plaatmateriaal en houtvloeren worden omgezet. Hierbij gaat de onderneming  maatwerk niet uit de weg, integendeel. Precies dat zorgt ervoor dat de Decospan-producten intussen wereldwijd een solide kwaliteitsreputatie genieten. 

Decospan
Iedereen kon kennismaken met de brede waaier aan mogelijkheden van de Querkus, Shinnoki, Nordus en Astrata panelen.

Decospan
Nog een nieuwigheid was de Decolam, een gevoegd vel fineer dat op een papier geïmpregneerd met fenolhars is geperst.

“We beschikken over een aantal extra troeven om een interessante partij voor de Belgische verwerker te zijn. We merken dat de interieurbouwer van vandaag nood heeft aan een betrouwbare leverancier die geen enkele uitdaging uit de weg gaat. Hierbij is ‘toegankelijkheid’ het sleutelwoord en visie die we in onze producten doordrijven. We inspireren de architect en vakman graag in The Veneerhouse, waar we de markt bedienen met oplossingen voor ieders budget”, vertelt Wouter Polfliet, brand manager division panels. “Maar als de opportuniteit zich voordoet om ook buitenshuis deze missie voort te zetten, gaan we daar graag op in. Vandaar dat we besloten om dit jaar op Prowood aanwezig te zijn. Met interieurbouwers en schrijnwerkers als belangrijkste doelgroepen is dit evenement immers perfect op onze leest gesneden. En de praktijk heeft uitgewezen dat het inderdaad een ideaal platform is om deze vakmensen in een ongedwongen sfeer met al onze collecties te laten kennismaken. ProWood is voor ons de juiste plaats om met de verwerker te communiceren: we hebben er meteen feedback gekregen op de innovaties die wij lanceren, wat van grote waarde is voor de verdere commercialisering van de producten.”

Decospan
Uit niks bleek dat Decospan pas voor de eerste keer aan Prowood deelnam.

Decospan
Ook werden de houten vloeren van Par-ky en Cabbani voorgesteld. 

Imposante stand
Uit niks bleek dat Decospan pas voor de eerste keer aan Prowood deelnam. De stand was zodanig opgebouwd dat de bezoekers eerst alle merken te zien kregen en konden kennismaken met de brede waaier aan mogelijkheden van de Querkus, Shinnoki, Nordus en Astrata panelen. “Hierbij brachten we een primeur, want het was de eerste keer dat de nieuwe reliëfpanelen van Astrata op een schrijnwerkersbeurs werden voorgesteld,” vertelt Wouter Polfliet. “Daarnaast introduceerden we ook Decolam, een gevoegd vel fineer dat op een papier geïmpregneerd met fenolhars is geperst. Hierdoor wordt een stevig vel bekomen dat nog flexibel genoeg is om eenvoudig te verlijmen op heel licht gebogen oppervlakken. Ook stelden we met trots de houten vloeren van Par-ky en Cabbani voor, met de nieuwe signatuurcollectie ‘di Lorenzo’ in de spotlights. Deze exclusieve collectie bevat negen kleuren die door de meestercolorist speciaal voor dit assortiment werden samengesteld. Tenslotte konden de bezoekers doorwandelen naar het complete projectgebeuren en worden  ondergedompeld in de inspiratie- en projectcel ‘The Veneer’: iets wat bijzonder goed werd gesmaakt. Kortom, ProWood was een erg aangename ervaring, zowel voor ons als voor de vele bezoekers die we op onze stand mochten ontvangen.”     

Tekst: Els Jonckheere  Beeld: Jo De Rammelaere

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.