Platform voor de interieurbouwbranche
Met dit pocket inschuifdraaideursysteem creëer je moeiteloos afgesloten ruimtes
De deuren vallen halverwege de beweging automatisch in de juiste positie dankzij een magnetisch softclosesysteem met een dubbele demping.

Met dit pocket inschuifdraaideursysteem creëer je moeiteloos afgesloten ruimtes

Geopende deuren verdwijnen in de kastenwand

Om de beschikbare ruimte in een woning zo efficiënt mogelijk te benutten, worden vaak functies gecombineerd. Denk maar aan een leefkeuken met geïntegreerde bureauruimte of een slaapkamer met dressing. Om een nette look te creëren, is het dan handig om bijvoorbeeld toestellen die niet gebruikt worden, te kunnen verbergen. Met het pocket schuifdeursysteem Exedra van de Italiaanse fabrikant Salice biedt Van Opstal een ideale oplossing om moeiteloos afgesloten ruimtes te creëren. Dankzij dit indraai-schuifdeurbeslag kunnen geopende kastdeuren bovendien in een nis weggeschoven worden: esthetisch, functioneel en plaatsbesparend!

Met het pocket schuifdeursysteem Exedra van de Italiaanse fabrikant Salice biedt Van Opstal een ideale oplossing om moeiteloos afgesloten ruimtes te creëren.

De kosten voor de aankoop van een woning zijn fors gestegen. Mensen kiezen daarom voor een compactere bouwwijze, waarbij functies gecombineerd worden om niet te moeten inboeten op het comfort. Zo smelten keuken en woonkamer samen tot één leefruimte waar men kookt, maar ook samen met het gezin veel tijd doorbrengt en zelfs vrienden ontvangt. 

“Bij bezoek wil men liefst dat de voorraadkast, de toestellen en de achtergebleven vaat niet zichtbaar zijn. Maar als men in de keuken werkt, moet alles direct bij de hand zijn. Met Exedra van Salice is dat in een handomdraai opgelost”, vertelt Sophie Werbrouck, managing director bij Van Opstal. 

“Dit is namelijk een pocket schuifdeursysteem met mechanische ondersteuning van het in- en uitschuiven van de kastdeuren. Zo worden geopende deuren met gemak 90° ingedraaid om daarna te verdwijnen in de kastenwand. Het beslag is geschikt voor deuren met een dikte tussen 18 en 30 mm dik en een gewicht van maximaal 30 kg. Ze kunnen tot 2500 mm hoog en 900 mm breed zijn. De nis waar die deuren in open stand inschuiven is slechts 55 mm breed en wordt volledig bedekt als men de kasten sluit.”

Geopende deuren worden met gemak 90° ingedraaid.

Zachte werking, eenvoudige verwerking

De Italiaanse fabrikant Salice introduceerde dit indraaischuifdeurbeslag enkele jaren geleden en als importeur van meubelbeslag en -accessoires voor keuken-, meubel- en interieurbouw nam Van Opstal deze handige oplossing in zijn assortiment op. 

“De deuren vallen halverwege de beweging automatisch in de juiste positie dankzij een magnetisch softclosesysteem met een dubbele demping, bij het inschuiven en bij het sluiten van de deur. Als men deuren met vier of vijf scharnieren gebruikt, kunnen ook Smove-deurdempers gemonteerd worden, wat zorgt voor een afremmend effect”, gaat Werbrouck verder. 

Dankzij dit indraai-schuifdeurbeslag kunnen de deuren in de kastenwand weggeschoven worden.

“Er wordt ook gedacht aan de schrijnwerker, keukenbouwer en interieurbouwer. Exedra wordt immers gedeeltelijk voorgemonteerd geleverd, wat de installatie vereenvoudigt. Het schuifdeursysteem kan zo achteraf ook opnieuw verwijderd worden, bijvoorbeeld om een klein onderhoud uit te voeren. Na de installatie kan het systeem ook gemakkelijk vanaf de voorzijde afgeregeld worden: verticaal (+ 4/- 1 mm), horizontaal (+/- 2 mm) en frontaal (+/- 4 mm). Elk systeem wordt geleverd met de nodige technische specificaties en tekeningen.” 

Met Exedra biedt het bedrijf alvast een elegant en soepel systeem voor de meest uiteenlopende toepassingen, bijvoorbeeld kluizen, voorraadkasten in keukens, bibliotheekunits, kleerkasten in de slaapkamer, opslagruimtes in kantoren, …. Er loopt op dit moment een actie met speciale tarieven voor het schuifdeursysteem.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.