Platform voor de interieurbouwbranche
Met de juiste data slimmer, effectiever en efficiënter werken

Met de juiste data slimmer, effectiever en efficiënter werken

Een leveranciersanalyse maken op basis van bestelgegevens? De cash­flow in kaart brengen? Zonder kwalitatief goede en actuele informatie is het tegenwoordig moeilijk om een goed beeld te krijgen wat er speelt in uw bedrijf en afgewogen beslissingen te nemen. De behoefte bij bedrijven om data gedreven te werken wordt dan ook steeds groter.

De technologische ontwikkelingen binnen maakbedrijven gaan ontzettend snel; steeds meer machines en computers genereren en verzamelen data. Al die verzamelde data wordt vaak geordend in diverse softwarepakketten zoals een ERP-pakket. Maar welke informatie is nu belangrijk? En wat zijn essentiële verbanden tussen die data?

Leveranciersanalyse

Rapportages maken is een vaak tijdrovende klus, bovendien is handmatig verwerken van de gegevens ook nog eens foutgevoelig. Tegen de tijd dat een bedrijf bijvoorbeeld eindelijk de leveranciersanalyse klaar heeft, zijn de data alweer verouderd. Het geeft wellicht inzicht in het verleden van het bedrijf, maar niet de huidige stand van zaken, laat staan de toekomstige status.

Business Intelligence

Voor gebruikers van de ERP-software van Proteus is het vanaf nu mogelijk om die verbanden snel en overzichtelijk te leggen. Met Proteus Analytics krijgen gebruikers namelijk een krachtige, slimme Business Intelligence-tool in handen voor het ontsluiten van belangrijke bedrijfsinformatie. De oplossing maakt gebruik van de bestaande waardevolle gegevens binnen de database en wordt volledig geïntegreerd in de Proteus ERP-user interface.

Het is mogelijk om snel en overzichtelijk verbanden te leggen.

 

Visueel aantrekkelijke dashboards

Proteus Analytics biedt inzicht in de hoeveelheid aan informatie die binnen een organisatie beschikbaar is. Een bijkomend voordeel: in plaats van kijken naar statische data wordt de informatie – op ieder gewenst organisatieniveau – getoond in visueel aantrekkelijke en duidelijke dashboards waarop de gebruiker kan doordrillen naar onderliggende feiten. Niet alleen is snel zichtbaar hoe het bedrijf er voor staat, maar op basis van beschikbare data is het ook mogelijk om te analyseren waar het bedrijf naartoe gaat.

Nieuwe inzichten

Door middel van de beschikbare dashboards worden nieuwe inzichten gecreëerd die tot in detail geanalyseerd kunnen worden. Daarnaast kan een gebruiker verbanden leggen die nieuwe inzichten opleveren waardoor betere beslissingen genomen worden. Proteus Analytics bevat standaard een aantal dashboards (Omzet, Offerte, Leverbetrouwbaarheid, Inkoop, Ordercalculatie, Uren en Financieel), maar natuurlijk is het ook mogelijk dashboards op maat te maken.

Verdere optimalisatie

De inzichten die uit Proteus Analytics komen, voegen waarde toe voor iedereen binnen de organisatie, van management tot en met de werkvloer. Het helpt bij het verder optimaliseren van bedrijfsprocessen waarmee bijvoorbeeld doorlooptijden verkort worden. Proteus Analytics zorgt voor inzicht, controle en een tijdbesparing waarmee u snel de juiste keuzes maakt gebaseerd op feiten in plaats van onderbuikgevoelens.  


Qlik

De motor waarop Proteus Analytics draait is Qlik, wereldleider op het gebied van Business Intelligence en Analytics. Qlik maakt Business Intelligence toegankelijk voor iedereen. De nieuwe module wordt naadloos geïntegreerd in Proteus ERP, maar koppelt ook uitstekend met andere pakketten zoals uw boekhoudprogramma.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.