Platform voor de interieurbouwbranche
Jubileumevenement De Groot: een innovatieve blik op 45 jaar houtbewerking
Samenwerking Cutr en De Groot – v.l.n.r. Rodny Heemskerk, Martijn de Groot en Oscar Peppitt.

Jubileumevenement De Groot: een innovatieve blik op 45 jaar houtbewerking

Op 8 en 9 november jl. opende De Groot Bewerkingsmachines haar deuren voor zo’n 800 bezoekers tijdens het jubileumevenement ‘De Groot Ontmoet: Massief & Plaat’. Het tweedaagse evenement, gehouden ter ere van het 45-jarig bestaan van het bedrijf, bood niet alleen een terugblik op de rijke geschiedenis van De Groot, maar gaf ook een vooruitblik op de toekomst van de hout- en kunststofbewerkingsindustrie.

Een reis door de geschiedenis

In 1978 begonnen Joop en Peter de Groot als handelaars in tweedehands houtbewerkingsmachines in een paardenschuur achter het ouderlijk huis. Vandaag de dag is De Groot Bewerkingsmachines uitgegroeid tot een 110-koppige onderneming met vertegenwoordigingen van marktleiders als Altendorf, Biesse en Weinig. Het jubileumevenement bood een unieke kans om stil te staan bij deze 45-jarige reis door de geschiedenis van De Groot.

Evolutie van machineverkoop naar service- en dienstverlening

De evolutie van De Groot is niet alleen zichtbaar in de groei van het bedrijf, maar ook in de verschuiving van de focus. Martijn de Groot, de huidige algemeen directeur en derde generatie van het familiebedrijf, benadrukt dat de verkoop van machines niet langer de enige hoofdactiviteit is. De Groot heeft zich ontwikkeld tot een service- en dienstverlener, waarbij scholing van personeel, probleemoplossing, koppeling van machines op afstand en monitoring van data via geavanceerde apps deel uitmaken van de kernactiviteiten.

Scholingsruimtes voor vakmanschap

Een opvallende toevoeging aan de reeds verbouwde showroom in Rosmalen zijn de nieuwe scholingsruimtes. Hier worden niet alleen nieuwe medewerkers van klanten onder begeleiding digitaal wegwijs gemaakt op de machines, maar ook bestaand personeel krijgt de mogelijkheid om periodiek bijgeschoold te worden. Ruud de Groot, voormalig directeur en tweede generatie van het familiebedrijf,  benadrukt het belang van vakmanschap in de houtbewerkingsindustrie en stelt dat een machine slechts zo goed is als zijn operator.

2023 – De nieuwste scholingsruimtes in de showroom van De Groot.

Menselijke touch in de automatisering

Terwijl de hout- en kunststofbewerkingsindustrie steeds verder evolueert richting volledige automatisering, blijft De Groot vasthouden aan een essentieel element: de menselijke touch. Ruud legt uit dat hout een natuurproduct is en dat alleen daarom al een manloze timmerfabriek een illusie is. Maar de insteek is wel met machinale ondersteuning en een beperkt aantal mensen een zo goed mogelijk product te leveren.

Innovatieve samenwerking met Cutr

Een van de hoogtepunten tijdens het jubileumevenement was de aankondiging van de samenwerking tussen De Groot en Cutr, een productieplatform dat verschillende productiepartners met elkaar verbindt. Deze samenwerking is gericht op het naadloos integreren van De Groot’s machines met Cutr’s software, waardoor klanten hun bedrijfsvoering verder kunnen optimaliseren.

Voorhoede van innovatie; introductie klantenportaal

De Groot toonde tijdens het evenement dat ze niet alleen een leverancier van machines zijn, maar een complete partner in hout- en kunststofbewerking. De introductie van een baanbrekende stap in klantenservice: het gloednieuwe klantenportaal. Dit klantenportaal wordt de komende periode verder uitgerold.

Conclusie: 45 jaar innovatie en vakmanschap

De Groot Bewerkingsmachines heeft met het jubileumevenement niet alleen haar rijke geschiedenis gevierd, maar ook haar visie op de toekomst gedeeld. Innovatie, vakmanschap, en de menselijke touch blijven de drijvende kracht achter het succes van De Groot. Het bedrijf staat niet stil; het evolueert en blijft de expert op het gebied van bewerkingsmachines voor de hout- en kunststofbewerkingsindustrie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.