Platform voor de interieurbouwbranche
Interieur keuze

Interieur keuze

Iedereen heeft wel dat gevoel. Een nieuw interieur. Uitgekeken op bepaalde meubels. Een andere vloer of de muren een nieuwe kleur. Maar hoe pak je dat goed aan? Interieurtijdschriften kopen en bestuderen? De woonboulevard bezoeken? Ideeën opdoen is nooit verkeerd, maar het kan ook overweldigend worden.

Plattegrond
Een goede plattegrond van de ruimte die je wilt veranderen is een basisvereiste. Er zijn online tools om een plattegrond te maken inclusief plaatsing van meubels, vloer en kleuren van wanden. Ofschoon het in 3D is, blijft het afstandelijk. In werkelijkheid ziet een inrichting er altijd anders uit.

Muur
Muren zijn zeer bepalend in een ruimte. Kleuren maken een ruimte optisch groter of kleiner. Zorg in ieder geval voor voldoende licht. Een lichte ruimte is bepalend voor een comfortabel interieur. Een ruimte met voldoende lichtinval heeft een positief effect op de woonbeleving. Dit neemt niet weg dat er gekozen kan worden voor kleur. Basis is wel dat een wit plafond een veilige keuze is. Pastelkleuren voor de muren kunnen een warme sfeer teweeg brengen. Een accentkleur voor een bepaalde muur kan zorgen voor een eyecatcher mits het in harmonie is met de rest. Het schilderen is een karwei dat nog overzichtelijk is. Mogelijk kun je het zelf verzorgen of je laat het de vakman snel en vakkundig doen.

Vloer
Een vloer is bepalend. Afhankelijk van het budget zijn er diverse mogelijkheden zoals parket, laminaat, vloerbedekking of vinylvloeren. En uiteraard is het van belang wat voor uitstraling de vloer moet hebben, maar ook dient gekeken te worden naar de gebruikssituatie. De interieurstijl is dikwijls bepalend welke vloer gekozen wordt. Een houten vloer heeft een levendige en warme uitstraling. Parket is een houten vloerbedekking die bestaat uit massieve stroken die verschillende afmetingen kunnen hebben. Een industriële vloer is een vloer die bestaat uit beton, steentapijt of gegoten vloeren. Tapijt kan kamerbreed gelegd worden en is verkrijgbaar in verschillende materialen zoals wol, katoen.

Meubels
De meubelkeuze wordt afgestemd op een stijl. Dit is persoonlijk, maar zorg wel dat de basis meubelen eenzelfde stijl hebben. Klassiek, modern, industrieel of Scandinavisch. Meubels zoals een eettafel, zithoek met losse of hoekbank, lage of hoge kasten dienen een harmonie te hebben. Ook bij kleinere meubels is het verstandig om de stijl aan te houden. Een sitetafel of salontafel kopen doe je in overeenstemming met de eerder gekozen woonstijl. Met accessoires en kunst wordt de ruimte echt persoonlijk gemaakt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.