Platform voor de interieurbouwbranche
Inspiratie en duurzaamheid gaan hand in hand bij nieuwe collectie
Een prachtige receptie in dit hotel waar de gasten worden ontvangen.

Inspiratie en duurzaamheid gaan hand in hand bij nieuwe collectie

Algehele uitstraling van interieur krijgt een geweldige impuls

In het steeds veranderende landschap van interieurdesign onthult de Formica Group met trots de Formica® Patterns Collectie. Deze collectie bestaat uit 9 designseries, 86 decors in 10 texturen, geïnspireerd door de schoonheid van natuurlijke materialen, abstracte patronen en speciaal ontworpen dessins. Ze zijn vanaf heden verkrijgbaar. De veelzijdigheid is ongekend en zal invloed hebben op de toekomst van het interieurontwerp, zo menen ze bij Formica.

Green Slate – Monolith afwerking.

Geïnspireerd door luxe natuursteen, tijdloze terrazzo-oppervlakken, metaaleffecten en klassiek textiel, biedt de nieuwe Formica Patterns Collectie de mogelijkheid om de algehele uitstraling van het interieur te verbeteren door middel van design en textuur. De dessins combineren teruggewonnen en hergebruikte materialen, handgemaakte kunstwerken en moderne technieken om oppervlakken te creëren die een eigentijdse en tijdloze aantrekkingskracht uitstralen.

Jaap Haasnoot, Country Manager Benelux bij Formica BV in Schiedam, vertelt hierover: “In de huidige tijd waarin duurzaamheid van het grootste belang is, blijven wij ons inzetten voor verantwoorde productie. De Raw serie bijvoorbeeld combineert de harmonie tussen design en duurzaamheid door gebruik te maken van hergebruikte en gerecyclede materialen. Hier wordt onder andere afval van de productie van decorpapier hergebruikt om een nieuw Terazzo decor te creëren . Elk vel is uniek, met natuurlijke kenmerken die diepte en karakter toevoegen aan elk interieur. Inspiratie en duurzaamheid gaan hierbij volop hand in hand!”

Black Painted Marble.

Unieke verhalen en nieuwe texturen 

Volgens Jaap staat elk van de 9 designseries binnen de collectie voor een breed scala aan mogelijkheden voor interieurdesign. “De Engineered serie haalt inspiratie uit moderne bouwmaterialen en toont strakke en eigentijdse motieven die stijl en functionaliteit naadloos in elkaar laten overvloeien. De Abstract serie brengt originaliteit en artistieke expressie, met originele handgemaakte dessins die exclusief voor Formica door kunstenaars zijn ontworpen.” 

Als aanvulling op deze innovatieve decors introduceert de Textiles serie een nieuwe dimensie van warmte en tactiliteit in interieurs. “Deze duurzame HPL weerspiegelt de verfijning van traditionele stoffen en biedt tegelijkertijd moderne functionaliteit voor intensief gebruik.”

Unieke beleving

Naast de diverse decors introduceert het bedrijf drie nieuwe texturen: Monolith, Arcosa en Paper, vervolgt Jaap. “De Monolith textuur is geïnspireerd op de geologische esthetiek van natuursteen. De textuur geeft in combinatie met de gekozen kleur telkens een andere interpretatie: van leisteen tot een leereffect. Het bijzondere aan deze textuur is dat deze op het volledige oppervlak niet repeteert. Dit alles levert een unieke beleving op.”

Flint Plaid.

De nieuwe Formica Patterns Collectie biedt door de nieuwe texturen en dessins een gedurfd nieuw hoofdstuk voor interieurdesign. Jaap tot slot: “Van duurzame productiemethodes tot tijdloze elegantie: elk decor binnen de collectie biedt onbeperkte creatieve mogelijkheden voor ontwerpers en architecten. Met zijn ongeëvenaarde veelzijdigheid zal de collectie de komende jaren een blijvende impact hebben op het interieurontwerp. Ik ben daar écht van overtuigd!”

De nieuwe Formica Patterns Collectie is verkrijgbaar via de dealers Blok Plaatmateriaal en Maiburg Hout. Bestel de gratis stalen op de website.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.