Platform voor de interieurbouwbranche
HPL wordt nóg hoogwaardiger in 2021
Rutger de Jong: “Er is veel vraag naar duurzame en milieuvriendelijke producten.”

HPL wordt nóg hoogwaardiger in 2021

Naast nieuwe items in de collectie van publiekslieveling FENIX, bekend om zijn ultra matte uitstraling, anti-fingerprint kenmerken en het krasherstellende vermogen, komt de firma Arpa uit Schiedam in 2021 met een compleet nieuw samengesteld productaanbod, dat bestaat uit een aantal opvallende HPL collecties. “Sterker nog: we gaan HPL opnieuw positioneren”, zegt Country Manager Rutger de Jong van Arpa Industriale. “Als de markt de lat steeds hoger legt, en dát is niet alleen een feit maar het is ook volledig te begrijpen, dan ligt dáár voor ons ook een nieuwe uitdaging.”

De Arpa HPL VIS.

Ontwikkelen en vernieuwen is bij Arpa én haar zusterbedrijven altijd het dagelijkse credo geweest. Dit gebeurt onder andere in het NEMHO (New Material House) in Weert; hét Research & Development Center van de Broadview Groep, de holding boven Arpa Industriale. De opening is nog niet een grand happening geweest in verband met de huidige coronaperikelen. Maar ook in eigen huis, Italië en Schiedam, gaan de ontwikkelingen in hoog tempo door. 

De Arpa HPL Bloom 0759 Rosso Purjai. (Beeld: Ivan Fois)

“Er is veel vraag naar duurzame en milieuvriendelijke producten”,  vervolgt Rutger. “Naast Fenix nu met name op het gebied van HPL. Door 50% van de gebruikte fenol te vervangen door het natuurlijke materiaal lignine en door het implementeren van de productie met nieuwe technologie, kan de uitstoot van CO2 met bijna de helft verlaagd worden. Bovendien daalt de water-footprint met 28%. Het is materiaalinnovatie op het hoogste niveau! En, dát is goed te koppelen aan de trend van het individualisme in de markt. Eindgebruikers en consumenten willen geen standaard meer. Zowel in esthetiek als in producteigenschappen is men in de markt veeleisender geworden. Dus, wordt de lat bij ons al een tijd hoger gelegd qua productontwikkeling. Maar dat is gelukt. Voor het jaar 2021 hebben we dan ook een duidelijke herdefiniëring van onze HPL collecties.”

De Arpa HPL Bloom 0001 Bianco. (Beeld: Ivan Fois)

ORIGINE

De algemene collectie ‘origine’ zal zoals altijd bestaan uit een zeer grote diversiteit op het gebied van decoren, structuren, uitvoeringen en maatvoering. Hierin zijn niet alleen de HPL decoren terug te vinden, maar ook multicolor kleurkernen en een vernieuwde antibacteriële Silverlam collectie.

De RACCOLTA collectie 

Naast 20 spraakmakende nieuwe decors, lanceert Arpa ín 2021 een nieuwe Italian stock collection, die verkrijgbaar zal zijn via haar distributeurs. De collectie zal bestaan uit 140 decors die benadrukken dat onderscheidend vermogen voor iedereen binnen handbereik ligt. Behalve fantasiedecoren en een  nieuwe metallics collectie, vindt men hierin prachtige hout- en steenmotieven die bijna niet van echt te onderscheiden zijn! De duurzame HPL Bloom collectie met een verbeterde ecologische footprint, is hier ook een onderdeel van en zal met 8 nieuwe kleuren verkrijgbaar zijn in de premium finish KER en ook Lucida. 

De Arpa HPL VIS.

De VIS collectie

Als klap op de vuurpijl komt Arpa met de nieuwe VIS collectie. De hoogwaardige en zeer duurzame nieuwe collectie bestaat uit materiaal met een super wear- en rubbing-resistant oppervlak door toepassing van nieuwe gepatenteerde technieken. De toevoeging van exclusieve esthetica en materiaaltechnologie in combinatie met premium finishes en hoogwaardige decoren geeft deze collectie een nieuwe dimensie en is zeer breed toepasbaar.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.