Platform voor de interieurbouwbranche
HPL van Unilin Panels, waar stijl en kwaliteit elkaar ontmoeten!

HPL van Unilin Panels, waar stijl en kwaliteit elkaar ontmoeten!

Dankzij de hoge kwaliteit en unieke designs, haal je met Unilin Panels HPL (High Pressure Laminate) het ultieme materiaal in huis voor al je interieurafwerkingen.

HPL duikt steeds vaker op in allerlei interieurtoepassingen, zoals meubilair, werkbladen, deuren en wanden. Het veelzijdige materiaal biedt dan ook tal van voordelen om interieurs om te toveren tot een uniek project, gaande van inspirerende kantoren tot knusse woningen.    

Beeld het je even in: een meubelstuk dat volledig in de muur is opgenomen, of een verborgen deur die geïntegreerd is in een wand met exact hetzelfde design: met HPL van Unilin Panels maak je al je interieurdromen waar! Je creëert sublieme ruimtes waarin zorgeloos kan worden gewerkt en geleefd. Bovendien vind je voor HPL van Unilin Panels in hetzelfde design een perfecte match in melamine en kantenbanden (zowel kopse als langse kanten bij de houtdecors).

Johnny Maris, Product Manager bij Unilin Panels legt uit: “we produceren HPL in-house om meer controle te hebben over de kwaliteit en het design. De HPL-collectie van Unilin Panels biedt een unieke, brede waaier aan designs aan, waaronder de structuren op basis van onze eigen SYNC-technologie, die houtpatronen creëert die eruitzien en aanvoelen als echt hout.”

Hoogwaardige oppervlakken

Dat HPL van Unilin Panels ideaal is als interieurbekleding staat als een paal boven water. Het is sterk, bijzonder krasbestendig, slijtvast, stootbestendig en bestand tegen vocht, warmte (inclusief stoom) en chemische stoffen. Maar er is meer! Het materiaal heeft weinig onderhoud nodig om zijn prachtige look te behouden, en bovendien verbleekt de kleur niet bij direct zonlicht. Je merkt het: HPL van Unilin Panels is een uiterst praktische keuze voor een breed scala aan toepassingen en interieurs.  

Als dat geen geweldig nieuws is voor al je interieurprojecten! Ziekenhuizen, scholen, kantoren, winkels, supermarkten, woonzorgcentra of keukens voor privéwoningen – de HPL van Unilin Panels staat voor je klaar voor alle toepassingen die een smaakvolle én slijtvaste bekleding vereisen. Daarnaast is het materiaal buitengewoon flexibel en kan het worden toegepast op alle soorten dragerplaten, ook met een gebogen oppervlak. Dit maakt HPL het perfecte decoratieve product voor unieke meubels, winkelinrichting, kasten, wanden, deuren, bureaus en werkbladen.  

Gepersonaliseerde verfijning

Ook op het gebied van design stelt de HPL van Unilin Panels niet teleur. Dankzij een compleet assortiment aan decors om uit te kiezen, kan je een unieke en gepersonaliseerde ruimte creëren.  

Ga je voor felle kleuren die energie uitstralen voor een vrijetijdsruimte, de luxueuze verfijning van decors met metaal-, beton- of marmerlook of ben je eerder op zoek naar het rustgevende effect dat authentieke houtdecors bieden? Met HPL van Unilin Panels kent je creativiteit geen grenzen en krijg je een kwaliteitsvolle afwerking waar je op kan bouwen, ongeacht de gekozen look. En aangezien HPL van Unilin Panels volledig in-house wordt geproduceerd in België, vind je ook altijd perfect bijpassende kantenbanden en melamineplaten voor een eersteklas finishing touch.

Perfect synchroon

Nieuwsgierig naar hoe je natuurlijke elementen kan doortrekken in je interieurs? Dat is namelijk dé troef van de 18 synchrone (SYNC) houtstructuren in de HPL-collectie van Unilin Panels! De structuur loopt perfect synchroon met de noten, knotten, lijnen en dieptes van echt hout, waardoor we een uitzonderlijk realistisch design en authentieke look & feel bekomen. Er wordt gewerkt met verschillende glans- en matniveaus en patronen die digitaal gesampled zijn op basis van zorgvuldig geselecteerd echt hout: je kan beide looks nauwelijks van elkaar onderscheiden.

De SYNC-houtpatronen van Unilin Panels HPL – waaronder de bekroonde Master Oak met Timber Touch Technology voor 20 keer meer diepte dan gewone HPL met eikenpatroon – zijn ongetwijfeld een van de meest verbluffende innovaties in interieurbekleding van de laatste jaren.

Duurzame eigenschappen

Sinds de HPL van Unilin Panels in-house vervaardigd wordt in België, heeft het bedrijf de volledige controle over elk aspect van de productie en de kwaliteit, met als resultaat een product met voortreffelijke technische prestaties. Bovendien bestaat de HPL uit 65% hernieuwbare materialen, waaronder 20% gerecycleerd decorpapier. Daarnaast is het mogelijk om de laminaten PEFC™ of FSC® te laten certificeren. De HPL is geschikt voor de meeste milieucertificaten in de bouwsector, zoals BREEAM, LEED en HQE.

Op het terrein van duurzaamheid is Unilin Panels toonaangevend in zijn sector, dankzij het gebruik van 100% herwonnen hout. Voor spaanplaten gaat het daarbij om 95% post-consumerhout afkomstig van onder meer afgedankt meubilair. En met Unilins unieke technologie voor het recycleren van MDF – een wereldprimeur – zal tegen 2030 ook 25% van de houtmix in de MDF-platen van het bedrijf bestaan uit gerecycleerde vezels.

Met het HPL van Unilin Panels hoef je niet te kiezen: uitzonderlijke kwaliteit, onklopbare eigenschappen, voortreffelijk design en een leidersrol op het vlak van duurzaamheid – HPL van Unilin Panels heeft het allemaal!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.