Platform voor de interieurbouwbranche
Hoe een spontaan bezoek kan leiden tot optimalisatie in de productie
Een kijkje in de productiehal van Table du Sud.

Hoe een spontaan bezoek kan leiden tot optimalisatie in de productie

Na het zien van een door Table du Sud geplaatste video op LinkedIn dacht Mark Dorssers: ‘Daar kan optimaler gewerkt worden.’ Mark is Regio Manager bij Leitz Service en kwam op die positie na een interne sollicitatie. “Ik heb een hart voor techniek, met een specialisatie in het optimaliseren van CNC-machines”, legt hij uit. “Toen ik zag dat er dingen beter konden bij Table du Sud in Heeze, trok ik de stoute schoenen aan en ben er gewoon binnen gelopen, zonder afspraak.” Mede-eigenaar en oprichter van Table du Sud, Evert Antonissen, nam de tijd voor Leitz Service en was snel overtuigd. Inmiddels geniet Table du Sud van een geoptimaliseerd productieproces. We spreken Mark en Evert in Heeze, in het hart van de actie.

Het frezen van facetkanten aan tafelbladen verloopt ook beter met HeliCut.

‘De output kan altijd hoger’

Het is een gevleugelde uitspraak van Mark. “Table du Sud is een jong bedrijf, waar veel zaken nog geoptimaliseerd konden worden. Ik kom echter ook bij 50 jaar oude bedrijven, zelfs daar kan de output altijd hoger. Aangezien Leitz Service niet stilstaat als het om innovatie gaat, zijn er altijd gereedschappen en werkwijzen die helpen om het nog beter te laten verlopen.”

Table du Sud liet zich goed adviseren en bestelde bij Leitz Service nieuwe HeliPlan schaafkoppen, Marathon schrob-slichtfrezen en HeliCut freeskoppen. “Met onze frees kan Table du Sud nu tafelbladen formateren (van vierkant naar rond of ellips) in één stap, in plaats van in drie stappen”, rekent Mark ons voor. Een tijdwinst van 60%. “Ook de finish bewerking van tafelbladranden is geoptimaliseerd met onze vol hardmetalen slichtfrees met Marathoncoating. Daar is de bewerkingstijd met 65% verkort!”

Evert Antonissen (links) en Marc Dorssers.

Het frezen van facetkanten aan tafelbladen verloopt ook beter met HeliCut, de standtijd en aanvoersnelheid zijn bijna verdubbeld. “Van 6 meter per minuut naar 11 meter per minuut”, aldus Mark. Ook de HeliPlan schaafkop heeft voor een positieve verandering gezorgd. “Op de vierzijdige schaafmachine presteert de HeliPlan met een grotere afname en minder geluid, door een betere verdeling van de snijdruk (spiraalplaatsing in plaats van rechte messen). Het eindresultaat kent nauwelijks zichtbare markeringen in de snijkantoverlapping, slechts een minimale bolling.”

Zien is geloven

Evert was door de praktijktesten overtuigd van de gereedschappen van Leitz Service. “Als je te horen krijgt dat productieprocessen sneller en efficiënter kunnen, dan luister je uiteraard. We hebben als jong bedrijf sowieso een focus op verandering, het proberen van nieuwe dingen en uiteraard onze drang om steeds weer te innoveren. Dus, we stonden open voor de voorgestelde testen. Inmiddels plukken we de vruchten van de optimalisatie!”

Table du Sud beschikt over een mooie, eigen showroom.

Over Table du Sud

Table du Sud is opgericht door Evert en zijn broer Teun. “Het begon in 2014 vanuit de schuur, toen Teun een tafel wilde hebben voor in zijn nieuwe appartement. Die heb ik gemaakt en hij was zo mooi, dat we hem voor de gein op Marktplaats hebben gezet. Daar was hij zo verkocht, wat resulteerde in het plan om meer maatwerk meubels te maken. In 2015 huurden we onze eerste productieruimte in Leende. Medio 2015 konden we al verhuizen naar een grotere hal. We spaarden de verdiensten op en konden met hulp van de bank in 2017 dit pand in Heeze bouwen, inclusief een mooie showroom. In de loop der jaren hebben we een aantal malen uitgebreid qua oppervlak. Inmiddels hebben we ook een pand aan de overkant erbij gekocht. Particulieren lopen hier rechtstreeks naar binnen om de sfeer te proeven en een tafel uit te zoeken, maar interieurarchitecten weten ons ook te vinden. We groeien nog steeds en het feit dat Leitz Service ons de weg heeft gewezen naar optimalisatie, is daarbij zeer welkom”, aldus Evert.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.