Platform voor de interieurbouwbranche
Het nieuw Justitiepaleis Namen is gebouwd

Het nieuw Justitiepaleis Namen is gebouwd

Het nieuw Justitiepaleis Namen is gebouwd op de vroegere site van de Leopold-Kazerne via een Publieke – Private (AG Real Estate) samenwerking in opdracht van Regie der Gebouwen voor FOD Justitie.

De werken zijn begonnen in september 2020 en begin 2024 wordt het gebouw opgeleverd.

Het complex is opgebouwd rond centrale inkomhal (‘Salle des pas perdus’) en groepeert naast het Hof van Assisen onder andere ook een 14tal zittingszalen  en diverse gerechtelijke  kantoren en ondersteunende diensten. Dit alles kadert in een centralisatie en rationalisatie van ruim verspreide gerechtelijke gebouwen in Namen. Het volledige project kadert binnen de aanpak inzake respect voor het milieu en zal beantwoorden aan de hoge energieperformantiecriteria. 

Met dit uitgangspunt hebben de ontwerpers van Tijdelijke vereniging AdP² (Aupa-Cerau-Atelier de Genval-Bgroup-Greisch)  en van de bouwfirma’s (CIT Blaton + BPC)  beroep gedaan op bedrijf Triplaco ,  afdeling Akoestische absorberende houten panelen voor hun keuze  van de wandpanelen zalen.  De uitdaging was om een perfect akoestisch gespreksklimaat te creëren in combinatie met een sobere en warme uitstraling. Bij de partner  specialist fineer Decospan van Triplaco (gezamenlijk merk Woodcoustics)  werden twee loten Afzelia Doussié (meer dan 3000m²) gereserveerd eind 2022 om deze aan te wenden als toplaag van de akoestische panelen, kwalitatief  te monteren door M.C.O. wandenbouwer.

In totaal werden 3000m² akoestisch geperforeerde wanden type B op maat geleverd en geplaatst,  JIT per locatie. Om te slagen in deze uitdagende taak op een complexe werf was een goede coördinatie en vertrouwen nodig tussen de verantwoordelijken Ruben van Triplacoustics en Matthieu van M.C.O.project. Zij hebben in nauw overleg met Jérôme van CIT Blaton en Jean-Baptiste van BPC dit project tijdig en kwalitatief kunnen opleveren.

Deze spraakmakende realisatie te Namen onderschrijft nogmaals de baseline   van Triplaco   ‘Panels – Projects – Partners’ .

Deze realisatie  in een kantoor is een mooie aanvulling van spraakmakende toepassingen in diverse publieke en privategebouwen:  administratieve centra (oa AC Leiespiegel, ontwerper Tony Fretton architects), congrescentra (oa Micx Mons, ontwerp Studio Daniel Liebeskind), WZC of andere Zorgcentra  (oa AZ Zeno Knokke, ontwerp van Buro II & ARCHI+I in consortium met Aaprog en Boeckx Architects), Auditioria (oa Deloitte HQ Auditiorium Zaventem, Jaspers – Eyers Architects & A2RC Architects), sportcentra  (oa Topsporthal Vlaanderen Gent, AVAPARTNERS), Scholen (oa Vesalius HoGent, MKA Mark Koehler Architect ) …  .

Print Acoustics, een divisie van Triplaco, is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en levering van akoestisch dempende panelen, deuren en losse elementen.

Onze oplossingen, standaard of op maat, worden geïntegreerd in de meest uiteenlopende toepassingen. Wij werken samen met architecten, installateurs en bouwheren om steeds de meest geschikte oplossing voor elke toepassing uit te werken.

De akoestisch dempende oplossingen bestaan uit een kern in MDF met een toplaag in Print HPL van Abet Laminati, Hoogwaardig fineer van Decospan, massieve of decolatten op vilt,  lak, Ntgrate vinyl of digitale bedrukking en een akoestisch dempende glasvlies op de rugzijde of in het midden. 

Onze Visie:

Print Acoustics streeft ernaar de meest efficiënte, stabiele en decoratieve akoestisch dempende oplossingen op basis van het Helmholtz-principe te ontwikkelen en te produceren voor de reductie van de nagalm, veroorzaakt door de menselijke stem. Op die manier dragen wij bij tot een verbeterd akoestisch comfort en een gezonder binnenklimaat in gebouwen.

Onze Missie:

Print Acoustics biedt de internationale projectmarkt een breed assortiment efficiënte, decoratieve en duurzame geluidsabsorberende panelen op maat van elke toepassing. Deze oplossingen op basis van het Helmholtz-principe bestaan uit een hoogwaardige kern met een kwalitatieve, eenvoudig te reinigen bovenlaag. Samen met ons netwerk van partners garanderen wij de klanten lokaal een persoonlijke begeleiding van hun project, vanaf de voorschrijving tot de installatie.

Onze productie en R&D

Alle akoestisch dempende producten van Print Acoustics worden in-huis ontwikkeld en geproduceerd. Ze ondergaan grondige testen in de nagalmkamer van een onafhankelijk akoestisch labo, alvorens ze op de markt gebracht worden. Na een studie en de technische tekening van elke bestelling, worden de panelen, deuren en losse elementen geproduceerd in onze fabriek in Harelbeke (België). De kwaliteit van de producten wordt zowel  tijdens als na het productieproces streng gecontroleerd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.