Platform voor de interieurbouwbranche
Groei assortiment zet door
HIMACS decor Gravilla Snow. (Beeld: HIMACS)

Groei assortiment zet door

Samenwerking met Zuid-Koreanen is sterker geworden

Solid Surface heeft de laatste jaren een sterke opmars gemaakt. Twee bekende gezichten van Baars & Bloemhoff, Erik Rozendal en Sjaco Norbart, speelden hierin een grote rol. Erik houdt zich als Category Manager bezig met de inkoop van plaatmaterialen en blijft op de hoogte van de nieuwste trends. Sinds 2003 staat hij in rechtstreeks contact met HIMACS voor de inkoop van Solid Surface materiaal. In 2007 kreeg het materiaal een vogelvlucht met de nieuwe functie van Sjaco Norbart als Solid Surface Expert. Een bedrijfsbezoek aan HIMACS stond al bijna 13 jaar op de agenda en is er onlangs eindelijk van gekomen!

In 2003 begon Baars & Bloemhoff met de verkoop van HIMACS Solid Surface materiaal, dat toen nog redelijk nieuw was. In 2007 begon de bal echt te rollen met de aanstelling van Sjaco Norbart als HIMACS-expert. Hij richt zich volledig op het materiaal en zorgt ervoor dat klanten en architecten de mogelijkheden van Solid Surface konden ontdekken in een eigen trainingscentrum. Zijn inzet leidde tot aanzienlijke groei van het HIMACS-assortiment tussen 2007 en 2010, nieuwe samenwerkingen en de lancering van SolidTrends®, het geregistreerde Solid Surface merk van Baars & Bloemhoff, met ondertussen 16 decors die perfect aansluiten op het HIMACS-assortiment.

Erik Rozendal en Sjaco Norbart op bezoek bij HIMACS in het LG Sciencepark in Seoul. (Beeld: Baars & Bloemhoff)

Op reis naar LX Hausys in Seoul

Al in 2010 kregen Erik en Sjaco een uitnodiging om de fabriek van HIMACS, een deel van LX Hausys in Seoul, te bezoeken. Tijdens hun bezoek aan de Zuid-Koreaanse hoofdstad verkenden ze de fabriek, het designcentrum van HIMACS, en bespraken ze de nieuwste trends voor 2024 en duurzame materialen voor toekomstige plaat samenstellingen. Het bezoek van het tweetal aan Seoul heeft de samenwerking tussen HIMACS en Baars & Bloemhoff versterkt. Het belang van een gedeelde interesse in zowel mensen als producten werd onderstreept, evenals het besef dat zelfs bij aanzienlijke fysieke afstand een effectieve samenwerking haalbaar is.

Vier nieuwe kleuren verkrijgbaar

Elke twee jaar verzamelt het designcentrum in Seoul trends van over de hele wereld. Recentelijk heeft HIMACS vier nieuwe kleuren gelanceerd, die al vanaf september verkrijgbaar zijn bij Baars & Bloemhoff. Gravilla Snow, een witte marmerlook met een gespikkeld patroon, Gravilla Cream; crèmekleurige marmerlook met spikkels. Aurora Daymoon uit de Marmo collectie heeft een marmer look met lichtbruine nuances en Aurora Calacatta Fiore is wit met een lichtgrijs marmerstreep patroon. De kleuren kun je zelf ontdekken in een van de vier Broeinest locaties.

Sfeerbeeld HIMACS Aurora Daymoon. (Beeld: HIMACS)

Wanneer kies je voor Solid Surface?

Solid Surface is veelzijdig en antibacterieel, geschikt voor diverse toepassingen zoals horeca en medische inrichtingen. Het materiaal is buigbaar door thermische verhitting en schade is altijd te herstellen. Baars & Bloemhoff’s HIMACS collectie bevat 103 kleuren, aangevuld met 16 SolidTrends® kleuren en een collectie ‘Dutch Design Bowls’ waskommen. De platen zijn standaard 12mm dik en andere diktes zijn op aanvraag verkrijgbaar. Accessoires zoals lijm, schoonmaakmiddelen en schuurschijven maken het assortiment compleet.

Sfeerbeeld HIMACS Aurora Calacatta Fiore. (Beeld: HIMACS)

Solid Future

Baars & Bloemhoff streeft ook in de toekomst naar excellentie in Solid Surface en blijft in nauw contact met architecten, ontwerpers, interieurbouwers en leveranciers om aan de marktvraag te voldoen. De website bevat een kennisbankpagina met materiaaluitleg en verwerkings-video’s. Voorraadmaterialen in Zaandam worden bij een bestelling vóór 17.00 uur de volgende werkdag geleverd. Samples zijn op groter formaat te bekijken in een van de Broeinest locaties in Amsterdam, Eindhoven, Utrecht of Rotterdam.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.