Platform voor de interieurbouwbranche
Grepen: de (on)zichtbare kracht van interieurprojecten
Sfeerbeeld met greep Häfele Déco model H2320, goudkleurig, geborsteld.

Grepen: de (on)zichtbare kracht van interieurprojecten

Kiezen van de juiste greep is een cruciale zet

Ieder interieurproject vertelt zijn eigen verhaal. Te midden van kleuren, materialen en texturen, schuilt een element dat vaak onopgemerkt blijft maar een grote impact kan maken: grepen. Dit artikel neemt je mee in de wereld van grepen. Lenneke Kuijken, interior designer & stylist bij LEN interieur en Mark Koops, projectteamleider bij Intos Interior Solutions, delen hun visie op hoe grepen een cruciale rol spelen in het vormgeven van indrukwekkende interieurs.

Een greep kan je interieurontwerp maken of breken (Häfele Déco H2305 / H2310).

​De impact van grepen op interieurontwerp

De showroom van LEN interieur toont overduidelijk hoe grepen een unieke rol kunnen spelen in interieurprojecten. Een notenhouten kast wordt prachtig geaccentueerd door een ‘gevouwen’ goudkleurige greep uit het veelzijdige Häfele assortiment. Lenneke vertelt: “Grepen zijn als de kers op de taart, een onmisbaar detail dat een interieur- of meubelontwerp kan maken of breken. Van minimalistisch uitgevoerde grepen en rijke texturen tot grepen van duurzame materialen, zoals hout of gerecycled kunststof. Een greep is soms een pronkstuk op zich en kan als klein onderdeel een verrassend contrast toevoegen aan ogenschijnlijk eenvoudige ontwerpen.”

Met de grependisplay van Häfele kies je eenvoudig de best passende greep en maak je jouw meubel helemaal af.

Speurtocht naar de perfecte handdruk

Binnen de complexe choreografie van interieurontwerp kan het kiezen van de juiste greep een cruciale zet zijn. Mark deelt zijn inzicht: “Bij Intos merken we regelmatig dat de keuze voor een greep pas laat in het ontwerpproces wordt gemaakt. Het is een beslissing die vaak valt na gunning van het project. Hierin heeft de architect een centrale rol, omdat de keuze voor een greep de algehele uitstraling van het ontwerp kan beïnvloeden.”

De architect als beslissende schakel

Mark benadrukt dat de beslissing over de keuze van een greep, vooral als deze het ontwerp beïnvloedt, altijd in handen ligt van de architect. “Wij nemen nooit de plaats in van de ontwerper. Maar het komt wel eens voor dat de keuze voor een greep nog bepaald moet worden nadat wij de eerste tekeningen voor calculatie hebben ontvangen. Als het weinig invloed heeft op het ontwerp, kunnen we de klant adviseren uit het uitgebreide one-stop-shop assortiment van Häfele. Wanneer de keuze van een greep juist echt invloed heeft op het ontwerp, dan heeft de architect altijd het laatste woord.” 

De ‘gevouwen’ greep (Häfele H2155) in de showroom van LEN interieur.

Trendy Häfele grepen op innovatieve display

Met een assortiment van meer dan 4.000 unieke grepen speelt Häfele een cruciale rol in dit proces. Naast een goede sales- en aftersales en een uitgebreide CAD/CAM bibliotheek van vrijwel het gehele assortiment, toont Häfele een selectie van haar grepen nu op een innovatieve display van drie borden. De display set omvat zowel populaire als nieuwe modellen, op achtergronden van hout, marmer en leisteen. Deze handige selectie stelt ontwerpers en makers in staat om op een inspirerende manier grepen te combineren en te presenteren.

Samenwerking en keuzes verfijnen

Lenneke beaamt dit: “Dankzij onze samenwerking met Häfele wordt het keuzeproces vereenvoudigd. In onze showroom presenteren we diverse materialen en producten, waaronder grepen. Het ontwerp wordt uitgewerkt in Sketchup en vertaald naar een moodboard. Een totaalpresentatie voor de klant met echte materialen geeft meestal een goed beeld hoe een meubel met beslag eruit komt te zien. Opdrachtgevers zien het ontwerp dan daadwerkelijk tot leven komen. Soms kun je een klant nog extra verrassen door een greep te kiezen die het ontwerp net wat kekker maakt.”

De greep heeft dus als klein onderdeel grote impact op een interieurontwerp. Häfele speelt daarop in door een handige display aan te bieden die momenteel door de eigen vertegenwoordigers bij klanten wordt gepresenteerd.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.