Platform voor de interieurbouwbranche
En dit is de stap naar watergedragen producten
Met de COOL-NATURA lanceerde Hesse Lignal een krasbestendige 1K-HYDRO natuurhouteffectlak, die gecertificeerd is voor ‘Green Building’ projecten.

En dit is de stap naar watergedragen producten

Naast solventgedragen producten zijn er ook meer en meer watergedragen alternatieven. Die zijn milieuvriendelijker en minder schadelijk voor de gezondheid van de gebruiker. Ook Hesse Lignal heeft intussen al watergedragen lakken, beitsen en oliën in het gamma. Houtpro+ is voor de specialist in houtafwerkingsproducten een unieke gelegenheid om met de bezoekers van gedachten te wisselen over deze en andere producten om zo het gamma in de toekomst nog verder uit te breiden en te optimaliseren.

Met meer dan 110 jaar ervaring is Hesse Lignal uitgegroeid tot één van de specialisten op het vlak van houtafwerkingsproducten. Meubelmakers, interieurbouwers, standenbouwers, de keuken-, badkamer- en meubelindustrie, coatingbedrijven voor folies, doodskistenmakers, schildersbedrijven en andere professionals uit de sector kunnen er terecht voor lakken en beitsen voor manuele verwerking of voor gebruik in industriële lakinstallaties. De kwaliteit van de producten en een doelgerichte service op maat zijn de hoekstenen van het succes. Hesse Lignal investeert ook fors in de ontwikkeling van innovatieve oplossingen.

De HYDRO-PUR Resistcolor is een 2K-HYDRO lak die eenvoudig verwerkt kan worden door de uitstekende vloei.

HYDRO-producten

“We besteden al geruime tijd veel aandacht aan de ontwikkeling van watergedragen alternatieven voor de bekende solventgedragen producten. Lakken en beitsen op basis van water zijn immers minder belastend voor het milieu en minder schadelijk voor de gezondheid. De HYDRO-PUR Resistcolor is een 2K-HYDRO lak die eenvoudig verwerkt kan worden door zijn uitstekende vloei. Dit geurloos alternatief voor oplosmiddelhoudende PUR-laksystemen droogt snel, waardoor de werkstukken sneller verder verwerkt kunnen worden. Zelfs zware werkstukken kunnen de volgende dag al probleemloos gestapeld worden, zonder risico op beschadigingen.”

“Met de COOL-NATURA lanceerden we een krasbestendige 1K-HYDRO natuurhouteffectlak, die door zijn hoge wateraandeel, de 7% aan hernieuwbare grondstoffen en een VOS-gehalte onder 3% gecertificeerd is voor ‘Green Building’ projecten. Recent werd ook nog een HYDRO-OIL aan het gamma toegevoegd”, licht business development manager Glenn Van Hoey toe. 

“Dergelijke watergedragen producten zijn in Nederland al veel meer ingeburgerd dan op de Belgische markt. We willen van Houtpro+ gebruik maken om onze producten en ontwikkelingen bij de bezoekers te toetsen. Dankzij de feedback kan onze R&D-afdeling het gamma, met onder meer de lakken, beitsen en oliën op basis van water, verder optimaliseren en uitbreiden.”

Hal 5 – STAND 5200  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.