Platform voor de interieurbouwbranche
Keukens

Eén van de grootste showrooms voor natuursteen, keramiek en composiet in West-Europa

E-commerce zit in de lift, maar als het om natuursteen gaat, willen we toch altijd nog eerst eens zien en...

brachot2_ams_1441_bel_dei_def_beeld_b-kopieren

6 mei 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Totaalbeleving en expertise hoekstenen van nieuwe Stone Gallery

E-commerce zit in de lift, maar als het om natuursteen gaat, willen we toch altijd nog eerst eens zien en voelen, vooraleer we kopen. Daarom opent Brachot eind april in Deinze een volledig nieuwe Stone Gallery van ruim 5000 m², waar beleving gecombineerd wordt met de expertise van de specialist in natuursteen, keramiek en composiet.

De naam Brachot staat al meer dan 110 jaar synoniem voor natuursteen, keramiek en composiet: van het opsporen van de meest kwalitatieve stenen tot het ontginnen, afwerken en leveren. De groep beschikt intussen over twintig steengroeves, zeven productiefaciliteiten en elf depots verspreid over Europa, Afrika en Indië. “Eind april volgt met de opening van onze Stone Gallery een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van de firma”, vertelt marketingmedewerker Jasper Bergeman. “Het wordt een aangename, functionele ruimte waar klanten, architecten en particulieren in alle rust hun keuze kunnen maken, begeleid door één van onze specialisten.”

Totaalbeleving en expertise op één locatie

De Stone Gallery wordt één van de grootste showroom voor natuursteen, keramiek en composiet in West-Europa, waar bezoekers meer dan 500 platen in verschillende afwerkingen, maar ook steenstrips en tegels voor binnen en buiten kunnen zien en voelen. Verder zijn er ruimtes voorzien voor besprekingen, brainstormsessies en opleidingen, waardoor ook een echt kenniscentrum ontstaat.

“In de zomer van 2019 zijn we gestart met de transformatie van het bestaande depot tot een platengallerij, waar de kleur wit overheerst in combinatie met zwarte decoratieve elementen. Grote glaspartijen zorgen voor de nodige lichtinval, waardoor natuursteen, keramiek en composiet nog beter tot hun recht komen”, licht Bergeman toe. “De beleving start eigenlijk al vanaf de parking en het toonpark met natuursteen en keramische tegels voor buitentoepassingen van Beltrami Natuursteen en Stoneasy.com, die ook deel uitmaken van de Brachot groep. Binnenin kregen de receptie en kantoren op het gelijkvloers een make-over, waardoor ze perfect passen in het geheel. Als vloerbedekking kozen we een natuursteen uit de eigen Ierse groeves, met name Kilkenny Limestone, in een geschuurde afwerking. De ontvangstbalie combineert het groene marmer Veria Green Extra met wit Carrara marmer.”

Op afspraak

Bezoekers zijn vanaf eind april elke werkdag welkom in de showroom en vanaf mei ook op zaterdagvoormiddag. Daarvoor moeten ze enkel online een afspraak plannen. Ze worden deskundig en professioneel begeleid door de experts van Brachot, die met de klanten meedenken en hen tijdens het volledige proces ondersteunen.

“In onze Stone Gallery wordt aandacht besteed aan elke product van Brachot: van een luxueuze, excentrieke marmer tot een tijdloze granietsteen”, sluit Jasper Bergeman af. “Het is onze taak om klanten zo te begeleiden, dat ze het juiste materiaal kiezen en het in een correcte omgeving met een juiste afwerking plaatsen en gebruiken.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%