Platform voor de interieurbouwbranche
‘Een strategische partner met echte vakkennis is net zo essentieel als de kwaliteit van het product’ 
Fineer is vanzelfsprekend goed toe te passen in een kantooromgeving.

‘Een strategische partner met echte vakkennis is net zo essentieel als de kwaliteit van het product’ 

Al vele jaren heeft Frederiks Interieurs een uitstekende relatie met Kuiper Holland, specialist op het gebied van fineer. “Ik hou van langlopende relaties”, zo laat Werner Ritmeester, eigenaar van Frederiks Interieurs weten. “Dat is voor mij belangrijker dan een paar dubbeltjes korting. Vakkennis, vertrouwen en elkaar iets gunnen. Daar hebben alle partijen baat bij, zelfs onze eigen klanten.”

De relatie begon volgens Ritmeester een jaar of vijftien geleden. “Wij waren betrokken bij de inrichting van alle kantoren van Spaces. Een partij die toen enorm snel groeide. Het beste fineer voor de inrichting vonden we bij Kuiper. Die kwaliteit is gebleven en als strategische partner hebben ze ons nooit teleurgesteld. Ja, misschien kan ik vergelijkbaar fineer ergens anders iets goedkoper krijgen, maar daar gaat het niet om als je een vertrouwensrelatie hebt. Deze leverancier beschikt over ontzettend veel vakkennis. Door het onderlinge vertrouwen delen ze die met ons. Daarbij gaat het zelfs om specifieke knowhow die niet iedere leverancier met zijn klanten deelt. Wij hebben een echte vertrouwensrelatie opgebouwd die niet in geld is uit te drukken.”

Fineer kan in iedere kleur worden gebeitst om de gewenste emotie en sfeer voor de ruimte te creëren.

Kantoorinrichting

Het is een band die tot de dag van vandaag voortduurt en telkens weer bij fraaie, nieuwe projecten is terug te vinden. Ritmeester bespreekt een aantal voorbeelden. “Voor de inrichting van een aantal kantoren werkten we met verschillende bedrijven samen. Allemaal hadden ze dezelfde wens: het fineer van Kuiper. Dat zegt natuurlijk voldoende.”

Voor de akoestische wanden en het plafond viel de keuze dus op hun eikenfineer. “Alle materiaal is afkomstig uit dezelfde batch. Met behulp van Kuiper werd er een specialist bij betrokken die de juiste kennis heeft en het fineer sneller wist te monteren. Dankzij deze flexibele wijze van meedenken, versterken wij ons netwerk voor de toekomst.”

Om duurzaam te bouwen kan fineer worden afgewerkt met een heavy duty coating zodat het interieur vele jaren mooi blijft.

Zorginstelling kiest voor degelijk

Een tweede voorbeeld dat Ritmeester aanhaalt, is de inrichting van een zorginstelling in Haarlem. “Deze klant wilde absolute degelijkheid omdat de verschillende ruimtes intensief gebruikt worden. Na overleg met Kuiper is gekozen voor een speciaal soort dik fineer. Eigenaar Hans Golbach belde mij nog speciaal op met de vraag: ‘Heb je wel voor het juiste materiaal gekozen?’ Het leek hem namelijk beter om voor twee lagen dun fineer te kiezen dan één dikke laag. Ja, dat was duidelijk het advies van iemand met vakkennis.”

Particuliere woning

Ook bij de realisatie van een particuliere woning koos de opdrachtgever voor het high level fineer van Kuiper. “De architect van het project had zelf goede ervaringen met het bedrijf. Hij stond er op dat we voor hen zouden kiezen. Vanwege de kwaliteit en de vakkennis. Zij staan zo goed bij specialisten in de interieurbouwmarkt aangeschreven dat steeds meer partijen er om vragen.”

Ritmeester is al vanaf zijn vijftiende in deze branche werkzaam. “Ik hou niet van te veel kletspraat, maar werk gewoon graag met echte professionals samen die weten wanneer het serieus wordt. Mensen met echte vakkennis. Ook ik moet mijn klanten goed kunnen uitleggen waarom ik juist een bepaald soort fineer adviseer of waarom juist iets niet kan. De vertrouwensband met Kuiper is mij veel waard. De band die ik met hun team heb opgebouwd is ongekend. Ik heb geen behoefte om bij elke opdracht weer te gaan shoppen voor de scherpste prijs. Ik wil op alle fronten kwaliteit. Die garantie heb ik bij hen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.