Platform voor de interieurbouwbranche
Een nieuwe trend zet zich door. Kleurbeleving lijkt belangrijker te worden dan een decor van fineer
Lignapal Selection Vibrant Grey Wash fineer toegepast. (Beeld: timothykaye)

Een nieuwe trend zet zich door. Kleurbeleving lijkt belangrijker te worden dan een decor van fineer

Waar vroeger met een vergrootglas naar het vlammenspel van de houtnerf in fineer gekeken werd, daar lijkt vandaag het decor er minder toe te doen dan de algehele kleurbeleving. Erik Leeuwenburgh, directeur en eigenaar van Leeuwenburgh Fineer BV ziet dat deze trend zich nu enige tijd aan het doorzetten is en speelt daar met zijn producten op in. “In de standaard range fineer tref je om die reden zes nieuwe kleuren aan”, opent hij het gesprek.

Lignapal Selection Vibrant Grey Wash fineer.

Van staal op kleur naar bijpassende kleur

“Klanten komen binnen met een staal op kleur, al dan niet onderdeel van een mood board. Zonder te letten op de tekening in het fineer selecteren zij dan fineer dat qua kleur zoveel mogelijk aansluit bij hun specifieke kleurwensen. De zes kleuren die we om die reden hebben toegevoegd zijn door ons geselecteerd op basis van de trendvraag. Daarmee faciliteren we zoveel mogelijk een perfecte match. De kleuren in de collectie volgen elkaar logisch op, van wit naar warm, van grijstinten naar bruintinten. Door meer schakeringen aan te bieden kan er beter gecombineerd worden. We merken dat de trend om op kleur te selecteren breed voorkomt, van projecten tot en met luxe jachtinterieurs. Men kiest eerst voor hout in het algemeen, daarna specifiek voor een kleur, zonder te letten op het vlammenspel”, aldus Leeuwenburgh.

Uit de jas gegroeid

Met de stijgende vraag naar fineer dient de groei bij Leeuwenburgh Fineer BV op een goede manier opgevangen te worden. “We groeien uit onze jas”, legt Leeuwenburgh uit. “Daarom hebben we uitbreidingsplannen. Aan het bestaande pand willen we circa 2.500 m2 toevoegen. Dat geeft ons straks de mogelijkheid om een verbeterde logistiek te hebben, passend bij de groeiende orderstroom. Ook kunnen we door meer ruimte investeren in een uitbreiding van ons machinepark, om meer capaciteit tot onze beschikking te hebben. We zullen ons hele productieproces gaan optimaliseren. Vooralsnog verkeert alles in de fase van vergunningsaanvragen. Als ik het zou moeten inschatten, dan denk ik dat we tegen het eind van dit jaar kunnen starten met de bouw.”

Over Leeuwenburgh Fineer

Leeuwenburgh fineer is de specialist op het gebied van hoge kwaliteit houtfineer. Door de jaren heen heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een bijzonder productiebedrijf met veel innovatieve fineerproducten die wereldwijd afgezet worden. Met ruim 100 houtsoorten op voorraad is Leeuwenburgh Fineer sinds ruim 30 jaar specialist op het gebied van hoge kwaliteit fineer voor de interieur- jachtbouw en meubelindustrie. Als specialist heeft Leeuwenburgh Fineer zich ontwikkeld als aanbieder van decoratieve oppervlakken in hout met als doel een meer constante maar zo natuurlijk mogelijke uitstraling. Hout moet maximaal hout zijn, makkelijk te verwerken en meer toepassingen mogelijk maken.

Voor elk project biedt Leeuwenburgh een optimale oplossing.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.