Platform voor de interieurbouwbranche
‘Een goede machine kun je overal kopen; hier waren de service en aanpak doorslaggevend’
Er was direct een gevoel van: hier kan ik iets mee.

‘Een goede machine kun je overal kopen; hier waren de service en aanpak doorslaggevend’

Direct een goed gevoel

Ruim 40 jaar geleden begon Broks, uit het Brabantse Schijndel, als keukenspecialist. De start was er dankzij de vraag van klanten om ook andere onderdelen van het interieur op ambachtelijke wijze te produceren. Om het kwaliteitsniveau verder te verhogen, koos mede-eigenaar Mark Broks er recent voor om een verticale CNC-machine van HolzHer aan te schaffen.

“Ik kan mijn concullega’s Molendijk Houtbewerkingsmachines absoluut aanraden”, aldus Mark Broks.

“Ik had wel een bepaald idee in mijn hoofd en toen ik de stand van Molendijk Houtbewerkingsmachines tijdens de Houtpro+ beurs had bezocht, was direct duidelijk met welke partij ik in zee wilde gaan Een goede CNC-machine kun je overal kopen, maar het was de persoonlijke benadering die doorslaggevend was. Hun service en aanpak sluiten aan bij de wijze zoals wij bij Broks zelf de klanten benaderen.”

Logische groei

Keukens, inloopkasten, badkamermeubilair, slaapkamerkasten. Het aanbod bij Broks Keuken & Interieur is in de afgelopen decennia flink toegenomen. Een logische groei, aldus Mark Broks. “Vrij recent hebben we nog een complete villa ingericht. De klant vraagt er om. Door deze ontwikkeling, liep ik al twee jaar met het idee om in een machine te investeren. Nesting? CNC? We hebben er goed over nagedacht. Voorheen produceerden we alles met de hand, maar deze aanschaf heeft alles veranderd. Het was puur toeval dat ik ze tijdens HoutPro+ tegen het lijf liep, want de naam was mij tot die tijd volledig onbekend. Deze CNC-machine, inclusief automatisch deuvelen met lijmloze deuvels, stond op de stand. Martijn Molendijk en zijn collega  Arnoud Renaud gaven een prima uitleg over de werking. Er was direct een gevoel van: hier kan ik iets mee.” 

Na de beurs bezocht Broks twee collega-bedrijven waar deze machine al in gebruik was. “Zij gaven een uitgebreide uitleg en benoemden de voordelen. Dat was doorslaggevend.”

Juiste software

Behalve deze CNC-machine koos Broks tevens voor een nieuwe corpuspers van het merk GannoMat. Een totaalpakket dat prima aansluit bij de software van PaletteCAD waar deze Brabantse keuken- en interieurspecialist al twee jaar naar volle tevredenheid mee werkt. 

“Dankzij dit pakket werd het voor ons heel eenvoudig om een eenvoudige verkooptekening om te zetten naar de productie van het meubilair. Martijn Molendijk gaf tijdens de gesprekken al aan dat ze een goede samenwerking hebben met PaletteCAD, dus was het betrekkelijk eenvoudig om de nieuwe machine hier aan te koppelen. Het is een uitstekend tekenprogramma voor zowel de verkoop, de productie en het deel dat verantwoordelijk is voor het CAM-systeem.”

Voordelen

Deze CNC-machine heeft volgens Broks als voordeel dat het materiaal dankzij de vacuümfunctie wordt vastgezet. Dit in tegenstelling tot vergelijkbare machines die werken met klemmen. “Samen met de snelheid van werken, het feit dat je als producent minder fouten maakt en het gebruikersgemak zijn dit de absolute voordelen. Wat ik met dat laatste bedoel? Als de tekening wordt overgezet naar de zaagmachine wordt ieder te bewerken onderdeel voorzien van een sticker, die we vervolgens scannen bij de CNC machine. Dat draagt bij aan de snelheid en nauwkeurigheid van werken. De corpuspers zorgt er vervolgens voor dat de kasten, snel en volledig haaks, in elkaar worden gezet.”

Alom tevredenheid dus. “Ik kan er niets anders van maken,” aldus Broks. “Als ik mijn concullega’s moet adviseren voor een juiste machineleverancier dan kan ik ze Molendijk Houtbewerkingsmachines absoluut aanraden. Zij zetten een stap extra voor de klant. Voor ons bedrijf was dit in ieder geval de beste keuze.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.