Platform voor de interieurbouwbranche
Een droomhuwelijk tussen Amerikaans notenhout en travertin
Een stijlvolle bar is onderdeel van het interieur.

Een droomhuwelijk tussen Amerikaans notenhout en travertin

In Enter staat het gloednieuwe pand van Kraayenzank Ceramic BV. De specialist in keramiek speelt een voorname rol in Nederland als het aankomt op het leveren van wanden en vloeren aan de groothandel. Vanaf de eerste dag was voor Kraayenzank duidelijk dat in het nieuwe interieur één van de eigen producten een rol zou spelen. De keuze viel op wanden van travertin, met de wens om daar qua meubels iets stijlvols en warms bij te combineren. Interieur Oost BV (eigenaren Peter Paul Eshuis en Marc Lammertink), eveneens uit Enter, werd ingeschakeld voor het maken en uitvoeren van een ontwerp. We spreken met Peter-Paul Eshuis.

Warmte, rust en comfort komen hier samen.

Volledig maatwerk

“Allereerst hebben we samen met de klant een plan gemaakt. De ruimte die zij tot hun beschikking hebben is namelijk groot en er werkt een bescheiden aantal mensen. De kunst was dus om tot een indeling en tot meubelontwerpen te komen waarmee de ruimte op een mooie manier verdeeld zou worden en er sprake was van ‘knusheid’, zonder het ruimtelijke karakter aan te tasten”, legt Peter-Paul uit. Die missie mag als geslaagd worden beschouwd: het interieur van Kraayenzank Ceramic BV is open, uitnodigend, straalt koelte uit daar waar het nodig is en warmte waar je het verwacht. “Mooi, gezellig en functioneel”, oppert Peter-Paul. “Het is dan ook tot in detail maatwerk dat de klok slaat, als je naar de meubels kijkt.”

Een ‘match made in heaven’, deze samenkomst van travertin, Amerikaans notenhout en beton.

Amerikaans notenhout

Het ontwerp is tot stand gekomen in samenwerking met Kazi Interieurontwerp (Markelo). “Er zijn 8 werkplekken gecreëerd, met een mooie roomdivider in hout, een bar, dressoir en de nodige kastruimte”, schetst Peter-Paul. “We hebben gezocht naar een houtsoort die perfect matcht met het travertin dat Kraayenzank heeft uitgezocht. Daar kwam fineerspecialist Kuiper Holland in beeld. We hebben al vaker gewerkt met hun Amerikaans notenfineer en altijd met het grootste succes. Het fijne van werken met Kuiper Holland is dat wij blind kunnen vertrouwen op de fineerlevering, als eenmaal de houtsoort is uitgezocht. Zo ook in dit geval. Het resultaat is schitterend: het warme, gevlamde uiterlijk van het fineer creëert warmte, rust en toch ook een beetje een optische spanning, als je er langer naar kijkt. Geen centimeter is hetzelfde als je het goed bekijkt, maar het totaalplaatje is prachtig coherent. Ook daar zit de kracht van Kuiper Holland achter, zij garanderen dat alle platen binnen een project matchen qua kleur en warmte.”

Kant en klaar op MDF aangeleverdOm aan te geven tot in welk detail Interieur Oost heeft gewerkt: zelfs de binnenkanten van de kastjes zijn in Amerikaans notenhout uitgevoerd. “Dat is dan weer een visitekaartje van ons. Je kunt zeggen ‘het zit maar aan de binnenkant’, maar het effect wanneer je een kastdeurtje opent is groot. Het verrast mensen en het ziet er top uit. In totaal zijn er hier ongeveer 100 platen fineer verwerkt, kant en klaar aangeleverd door Kuipers op groen MDF. Het Amerikaans noten is geleverd in dosse (vlam), mixmatch gevoegd. Het totaalplaatje klopt helemaal en daar zijn we trots op. We verkopen niet alleen het interieur, maar ook sfeer en comfort. Omdat we high-end (mee)denken, ontwerpen en produceren, doen we alleen zaken met toeleveranciers die daarin mee kunnen gaan. Kuiper Holland is zo’n leverancier.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.