Platform voor de interieurbouwbranche
ECI Software Solutions draagt imos iX activiteiten over aan RAS Group

ECI Software Solutions draagt imos iX activiteiten over aan RAS Group

ECI Software Solutions BV, marktleider in bedrijfsmanagementsoftware voor project- en productiegedreven maakbedrijven, draagt het imos iX distributeurschap en de daartoe behorende activiteiten per 1 september over aan RAS Group, een specialist op het gebied van machineaansturing en automatisering. ECI en RAS gaan hiermee een intensieve samenwerking aan.

Veel bedrijven in de meubel- en interieurbouwbranche vertrouwen op de combinatie van imos iX 3D CAD/CAM, de software voor het ontwerpen van individuele meubels of complete interieurs gebaseerd op AutoCAD, en ECI’s Enterprise Resource Planning (ERP) systeem Proteus voor het realiseren van hun projecten. De overdracht van imos activiteiten aan RAS betekent dat klanten voortaan samenwerken met een specialist op het gebied van ERP en een specialist op gebied van CAD/CAM, waardoor zij optimale ondersteuning kunnen verwachten bij de digitalisering van hun processen. Met het partnerschap tussen de beide partijen is de continuïteit en kwaliteit van de integratie tussen de beide systemen gewaarborgd, wat inhoudt dat bijvoorbeeld materiaal- en werklijsten die gemaakt worden in imos, automatisch ingeladen kunnen worden in Proteus van ECI.

Aldo Veenstra, President Manufacturing Europe bij ECI: “In de afgelopen jaren heeft het imos product zich bewezen als zeer waardevol. De combinatie ERP en imos is voor ons van groot belang. Juist daarom zijn we zeer tevreden met een partner als RAS – een specialist met jarenlange ervaring. Met het overdragen van de imos activiteiten aan RAS kunnen we onze klanten beter bedienen.”

Nico van Colen, Bedrijfsleider RAS software houtbewerking: “Wij bieden interieurbedrijven zowel software- als hardware producten en machine-gerelateerde diensten. Wij hebben daarbij jarenlange ervaring met geïntegreerde imos oplossingen en bieden hiervoor ook consulting en opleidingen aan. De overname van ECI’s Nederlandse imos activiteiten en het partnerschap op het gebied van ERP’s zijn een versterking van ons aanbod. Met deze samenwerking kunnen wij een optimaal resultaat voor onze klanten bereiken.”

ECI Software Solutions

ECI Software Solutions helpt project- en productiebedrijven in de maakindustrie door processen te optimaliseren en ondersteuning te bieden via geïntegreerde softwareoplossingen. Omdat zij een enorme betrokkenheid bij haar klanten voelt, willen zij hen verbinden met de Smart Industry-uitdagingen van de toekomst waardoor bedrijven nog succesvoller en efficiënter kunnen werken. Al meer dan 30 jaar bedient ECI kleine tot middelgrote productiebedrijven, groothandel, detailhandel, bouw & constructie, en field service. Het hoofdkantoor is gevestigd in Fort Worth, Texas, VS, met kantoren in de Verenigde Staten, Nederland, België, Engeland, Canada, Australië en Mexico.

Over RAS

RAS medewerkers hebben jarenlange ervaring en  knowhow  op gebied van machines en productieprocessen in de interieursector. RAS kan een totaal-oplossing aanbieden met software -en hardware producten, machine-gerelateerde diensten, consulting en opleidingen. RAS heeft daarnaast ook een PC-Clinic-service waarbij ze PC’s repareert en kan advies geven over te installeren hardware en netwerk aanbieden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.