Platform voor de interieurbouwbranche
Echte metalen oppervlakken voor exclusieve interieurontwerpen 

Echte metalen oppervlakken voor exclusieve interieurontwerpen 

Lancering nieuwe collectie helemaal op stoom!

In januari is de vernieuwde Homapal collectie gelanceerd. We hebben het hier over een hoogwaardige HPL collectie waarbij gebruik wordt gemaakt van een echt metalen toplaag. Met deze collectie kunnen architecten en ontwerpers allure geven aan het interieur voor een breed scala van toepassingen.

Ontwerp: Horeca Sfeermakers | Fotografie: Lars verkroost photography | Maatwerk: Kroeze interieur

Jaap Haasnoot, Country Manager voor de Benelux, geeft een toelichting. “Deze collectie geeft hét antwoord voor alle exclusieve interieurafwerkingen waarbij gebruik gemaakt wordt van echt metaal. Dit geeft ontwerpers en architecten de mogelijkheid om sprekende en exclusieve interieurs te creëren. We zien dat Homapal producten veel worden toegepast in kantoorinrichting, winkelinterieurs en hospitality-omgevingen maar dat ze ook worden gebruikt in woninginrichting als afwerking op wanden, kasten en keukens. Met de nieuwe collectie, waarin de collecties van Arpa, Homapal en Formica zijn samengebracht en uitgebreid met nieuwe decors, zetten we de maat voor high end afwerkingen in interieurs. Deze  totaalcollectie bestrijkt het gehele creatieve spectrum variërend van klassiek tot modern en van chic tot industrieel stoer.” 

De collectie is opgebouwd uit vijf modules. Deze staan voor de verschillende type producten in de Homapal collectie. Dit varieert van het pure geborstelde of glanzende metaal tot eigenzinnige diepe texturen en patronen in de metaaldecors in een breed aanbod van kleurtonen.

“Wat ons uniek maakt zijn onze met de hand afgewerkte decors. Hier brengen we industriële productie en craftmanship samen in de Gestures collectie. We bewerken dan elke metaalplaat één-voor-één om de gewenste uitstraling te creëren. Geen enkele plaat is hetzelfde”, vertelt Jaap. “Hiermee ontwerp je echte eyecatchers voor het interieur”.

Daarnaast is met de SRM serie een nieuwe dimensie toegevoegd aan de collectie. 

Ontwerp Bossuyt Shop Interiors

Jaap vertelt: “Het oppervlak is veel minder gevoelig voor krassen en vingerafdrukken. Deze collectie biedt en nieuwe dimensie. Dankzij de slijtbestendigheid, de matte structuur met en de anti-vingerafdruk eigenschappen kunnen deze in veel gevallen ook horizontaal worden toegepast. We hebben hiervoor de technologie ‘SRM – Scratch Resistant Mat’ ontwikkeld.”

Daarnaast maken de magneetborden van Homapal het gemakkelijk om concepten te visualiseren, ideeën op te schrijven of gedachtegangen uit te leggen. “Het gemak moet de mens dienen”,  legt Jaap uit. “De magnetische eigenschappen van de platen zijn uitmuntend en zijn te beschrijven met een whiteboard marker of krijt. Alles kan achteraf moeiteloos worden verwijderd zonder een spoor achter te laten. Dit is superinteressant voor scholen en kantooromgevingen maar denk ook aan achterwanden in ziekenhuizen of retailomgevingen: flexibiliteit en authenticiteit zijn gegarandeerd!”

Het grote voordeel is dat het in bijna alle gevallen, net als standaard HPL, gemakkelijk te verwerken is door de interieurbouwer met hun standaard gereedschap of machines. Daarnaast kan het worden verlijmd op elke gewenste drager en het is met uitzondering van de SRM collectie buigbaar zodat je ronde- en vloeiende vormen kunt maken. “Onze dealers in Nederland zijn Baars & Bloemhoff, Blok Plaatmateriaal, Holland Laminati, Leeuwerik Plaat en Maiburg Hout. Zij kunnen de platen als verlijmd- of als voorbewerkt paneel leveren.”

De lancering van deze collectie is intussen in volle gang. Via de website zijn stalen en nadere informatie makkelijk op te vragen. Lezers kunnen vanzelfsprekend ook contact opnemen met het Formica kantoor in Schiedam of één van de distributiepartners.

Ontwerp: Hans Kuijten & Building Design | Fotografie: Satelliet Meubelen | Maatwerk: Kroeze Interieur

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.