Platform voor de interieurbouwbranche
Duurzame renovatieoplossing: een deur kun je opknappen!
Gerard Koelewijn van Easypers.

Duurzame renovatieoplossing: een deur kun je opknappen!

Make-over voor binnendeuren

Easypers is een specialist in het beplakken van houtachtige dragers zoals MDF, spaanplaat en multiplex. Daarom is het bedrijf erg op zijn plek op HoutPro+. Tijdens de beurs ligt de focus echter op de core business; gebruikte deuren voorzien van een nieuwe bestendige toplaag.

Het bedrijf begon in 1978 als eenmanszaak in de interieurbouw, in 2012 nam Gerard Koelewijn Easypers over en ontwikkelde het bedrijf zich verder. Destijds was Easypers net begonnen met een nieuw concept, waarbij gebruikte deuren en nieuwe toplaag kregen. “Tijdens de financiële crisis zorgde dit nieuwe product ervoor dat we de persen draaiende konden houden. Daarnaast konden renovatiebedrijven geld besparen door deuren een tweede leven te geven. Dit bleek erg succesvol.” 

Behalve de financiële aantrekkelijkheid is het concept van Easypers ook duurzaam, legt Koelewijn uit. “Het is een groene optie om een deur niet weg te gooien, maar om op te knappen. Het schuurstof bevat bovendien veel pigment en mineralen. Deze pigmenten kunnen als grondstof dienen voor de verfindustrie. De eerste labtesten zijn geslaagd. We werken nu samen met het CBM aan een groter plan. Dat zou mooi bijdragen aan het circulaire werken.” 

Een deur wordt behandeld met een schuurmachine.

De renovatiemethode loopt parallel aan het ‘Woodloop’ concept.

Hoe het procedé werkt legt Easypers natuurlijk uit op Houtpro+. Vol-spaanplaatdeuren, afkomstig van renovatieprojecten (denk hierbij aan kantoren, hotels en scholen) worden binnen drie minuten gestript en enkele uren later van een nieuwe laag HPL voorzien. Afstellen hoeft niet en er is nauwelijks afval, de deur kan gewoon op zijn oude plek gehangen worden. Bij het renoveren van deuren is er keuze uit een groot keuzepallet aan HPL mogelijkheden. Easypers plakt uni kleuren en decors en maakt van een oude deur in korte tijd een moderne.  

Het renoveren van deuren gebeurt bij Easypers naast aan het regulier perswerk, maar door de toename van grondstofprijzen en de leveringsproblemen in de houtmarkt, ziet het bedrijf dat steeds meer bedrijven met oude deuren hun weg naar Easypers vinden. 

HAL 5 – STAND 5414 (bij Blok Plaatmateriaal uit Beverwijk)  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.