Platform voor de interieurbouwbranche
Doorgedreven automatisering en slimme technologie voor kleinere ateliers
Een gemotiveerd en enthousiast team op de beursvloer.

Doorgedreven automatisering en slimme technologie voor kleinere ateliers

Met een indrukwekkende stand vol innovatieve machines van topmerk HOMAG trok OPTIMAT Group de aandacht tijdens LIGNA. Toch waren het niet de grootste machines die in het oog sprongen. “Die waren zelfs niet aanwezig, tenzij in een gedetailleerde 3D-voorstelling”, zegt salesmanager Peter Van Zijp. “We wilden vooral aantonen dat voor middelgrote bedrijven al heel wat moderne technologie beschikbaar is voor een efficiëntere werking. En daar zijn we in geslaagd.”

Voor OPTIMAT Group was de beurs een succesvolle vijfdaagse. De machineverdeler spaarde dan ook geen enkele moeite om zichzelf sterk te presenteren op de grootste beurs ter wereld, in het thuisland van machinebouwer HOMAG. “We ontmoetten er heel wat klanten uit de Benelux met interesse in onze producten. Onze moderne, open stand vol nieuwigheden en highlights trok bezoekers duidelijk aan”, blikt Peter terug. “Zo maakten professionals onder meer kennis met onze iVP (intelligent Virtual Platform) waarmee ze machines in 3D kunnen samenstellen. Ook het innovation center was een schot in de roos. Het was de ideale manier om zelf te ontdekken aan welke innovaties het bedrijf zoal werkt. Energiezuinigheid en een beter afvalbeheer staan hierbij voorop, om de vragen in de markt te beantwoorden en om nu al te anticiperen op toekomstige normeringen. Ook verdere automatisering en het welzijn van de medewerkers op de werkvloer zijn belangrijk. Denk maar aan oplossingen voor een verbeterde ergonomie en een optimale stofafzuiging.”

Tijdens LIGNA werden onder meerde Sawteq S-100/S-200 en de F-100 voorgesteld, compacte machines voor kleinere ateliers.

Compacte krachtpatsers

Al die automatisering en robots zijn iets voor grote productieomgevingen, toch? Vergis je niet: HOMAG werkt volop verder aan zijn aanbod compacte machines voor een efficiënte productie. Daarmee is automatisering ook voor kleinere ateliers toegankelijk. Peter: “Zelfs robotisering komt voor middelgrote schrijnwerkerijen en interieurbouwers binnen handbereik. Enkele jaren geleden was dat ondenkbaar. Vanuit die doelgroep komt ook steeds vaker de vraag naar efficiëntere machines en productiemogelijkheden. Het is een noodzaak geworden om concurrerend te zijn. HOMAG ontwikkelt oplossingen die hieraan tegemoetkomen.”

De indrukwekkende stand van OPTIMAT Group en HOMAG.

Zo werden tijdens LIGNA de Sawteq S-100 en S-200 voorgesteld. Deze instap platenopdeelzaagmachines hebben alle mogelijkheden voor belading of inzetbaarheid in een magazijn. Ze zijn bovendien combineerbaar met de nieuwe F-100. “Die kon op veel bijval rekenen”, vult Peter aan. “De F-100 is een eenvoudig beladingssysteem met vacuümwerking. Opnieuw in een compacte uitvoering, voor inzetbaarheid in kleinere productieomgevingen. Zo kunnen ook deze schrijnwerkers en interieurbouwers voortaan ergonomischer, efficiënter en milieuvriendelijker werken. Samen met HOMAG blijven we ook de komende jaren verder werken aan een optimaal aanbod voor deze doelgroep. En dat doen we uiteraard met een modern machinepark voor de grote, industriële productieomgevingen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.