Platform voor de interieurbouwbranche
Dít zijn de trends voor spoelbakken en mengkranen

Dít zijn de trends voor spoelbakken en mengkranen

Bij Ostermann vindt de keuken-, meubel- en interieurbouwer een uitgebreid assortiment van spoelbakken en mengkranen van toonaangevende merken, zoals Blanco, Franke en Reginox. Door de nauwe samenwerking met deze leveranciers zijn de experts al vroeg over de nieuwe ontwikkelingen voor 2021 geïnformeerd en vatten hieronder de drie belangrijkste trends kort samen. Meer informatie en actuele producten vindt men onder het zoekbegrip „#Keukentrends2021“ op de Ostermann website www.ostermann.eu

Trend 1: nog meer kleuren

Bij vele nieuwe keukens zien werkbladen, spoelbakken en mengkranen eruit als één geheel. Hiervoor zijn spoelbakken en mengkranen in nog meer kleuren verkrijgbaar. De keuzemogelijkheid in kleuren was bij granieten en keramische spoelbakken altijd al groter, maar nu zijn steeds meer edelstalen spoelbakken verkrijgbaar in nieuwe kleuren, zoals zwart, koper of goud. De kleuren zwart en antraciet ziet men bij alle materialen steeds vaker. Ook lichtgrijs- of beige- en taupetinten zijn bezig aan een opmars. Steeds vaker kiest men voor de nieuwe kleuren in een matte variant.

Trend 2: alles ton-sur-ton

Onderdelen zoals de sifon, sierplug en overloop ziet men steeds vaker in dezelfde kleur als de spoelbak. Maar niet alleen dat. Alle producenten bieden bij de spoelbakken tegenwoordig mengkranen in dezelfde kleur aan. Voor degene die niet alles ton-sur-ton wil, wordt bij de nieuwe producten een passende oplossing geboden. Zo kan bij veel producenten de kleur van sifon en overloop vrij gekozen worden en kan daardoor heel bewust als optisch accent bij de spoelbak toegepast worden.

Trend 3: meer halen uit de mengkraan

Met de nieuwste mengkranen kan men niet alleen meer warm en koud water tappen. Bij het kiezen voor de functies heeft men volop keuze: mengkranen met ingebouwd, gepatenteerd waterfiltersysteem filtert bacteriën, virussen, pesticiden, hormonen en microscopisch kleine plastic deeltjes uit het water. Mengkranen met kokendwater systeem maken de waterkoker in elke keuken overbodig. Er komt direct kokend water uit de kraan. Mengkranen met sensorfunctie hebben geïntegreerde bewegingssensor en maken een waterstroom mogelijk, zonder de kraan aan te raken. Uitermate praktisch zijn ook nieuwe mengkranen met meetfunctie. Hier komt een vooraf ingestelde hoeveelheid water uit de kraan, geheel naar wens. Zo kunnen bijvoorbeeld eenvoudig recepten zonder maatbeker gemaakt worden.

Alles van één leverancier

Bij Ostermann vindt de keuken-, meubel- en keukenbouwer een uitgebreid assortiment spoelbakken en mengkranen van toonaangevende merken, zoals Blanco, Franke en Reginox. De keuze aan materialen is met edelstaal, graniet, keramiek en volkunststof evengroot als de diversiteit aan passende mengkranen. Uiteraard kan bij de totale vakgroothandel voor de keuken-, meubel- en interieurbouwer ook het passende afvalscheidingssysteem direct mee besteld worden – alles van één leverancier.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.