Platform voor de interieurbouwbranche
Designmogelijkheden met steen
Echt natuursteen oppervlakken maken van meubels designobjecten. Hier afgebeeld zijn de decoren steenfineer glanzende leisteen Burning Forest (links), RollBeton, geplankt 200 mm (midden) en steenfineer marmer Mystic White (rechts).

Designmogelijkheden met steen

RollBeton en steenfineer van Ostermann

Met de optisch massief uitziende, eenvoudig te verwerken RollBeton- en steenfineer design oppervlakken van Ostermann creëert men eye-catchende meubels en wanden met een levensechte structuur.

Meubels en wanden met een beton- of steenoppervlak hebben net dat beetje extra’s. Zowel de keuken-, meubel- en interieurbouwer, alsook de eindklant zal af en toe verbaasd staan van de vele designmogelijkheden. Echter weten verschillende keuken-, meubel- en interieurbouwers wellicht niet dat het massieve materiaal heel eenvoudig verwerkt kan worden. Met de talrijke RollBeton- en steenfineer oppervlakken van Ostermann creëert men echte blikvangers. Het flexibele design oppervlak RollBeton is verkrijgbaar in drie varianten. Steenfineer is verkrijgbaar in talrijke natuursteensoorten en met drie verschillende draagmaterialen (Classic, Ecostone en Translucent). Echte highlights zijn de metallic-decoren. Dit is echt natuursteen, veredeld met een chique, metallic finish. Meer informatie over de producten vindt men via het zoekbegrip „#Steenfineer“ op de Ostermann website 

Praktische toepassingsideeën

De qua optiek en structuur unieke natuursteen oppervlakken zijn ideaal voor het vormgeven van fronten van dressoirs of tv-meubels. Vooral in combinatie met warme houtdecoren creëert de keuken-, meubel- en interieurbouwer echte eye-catchers. De betondecoren krijgen in combinatie met een hout- of steendecor een unieke uitstraling. Aantrekkelijke, praktische toepassingen zijn bijvoorbeeld het vormgeven van creatieve salontafels of loft-meubels. Keuken-, meubel- en interieurbouwer kunnen voor het vormgeven van verkoopbalies of toonbanken met een groot oppervlak steenfineer met een translucent draagmateriaal verwerken. De leisteen en het draagmateriaal zijn doorschijnend, waardoor het van achteren te verlichten meubel werkelijk gaat stralen.

Eenvoudig te verwerken

De RollBeton-oppervlakken en de Ecostone-variant van de steenfineer oppervlakken zijn eenvoudig met een veiligheidsmes op maat te snijden en kunnen zelfs met een kleine radius worden verwerkt. Voor de verlijming van RollBeton adviseren de experts van Ostermann de REDOCOL spuitcontactlijm in tank te gebruiken. De Ecostone-variant kan met de witte lijm REDOCOL Kombicoll Super-N of PU-lijm REDOCOL Osterpur verwerkt en geperst worden. Bij het persen in de fineerpers wordt aanbevolen om een sponsrubberplaat te gebruiken. De Classic-variant kan men met een PU-lijm verlijmen, de doorschijnende Translucent-variant wordt verlijmd met een kristalheldere polymeerlijm, zoals de kristalheldere Soudal Fix All Crystal.

Tip van Ostermann: Verzegeling

Om oppervlakken die zwaarder worden belast een extra beschermlaag te geven, kan de steenfineer worden voorzien van de speciale impregnering of met de 2K-sealer voor steenfineer worden geseald. Voor de oppervlaktebescherming van RollBeton is het aanbevolen om de standaard verzegeling of de verzegeling voor vochtige ruimtes te gebruiken.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.