Platform voor de interieurbouwbranche
‘De vele technische toepassingen en nieuweproducten werken inspirerend en verhelderend’

‘De vele technische toepassingen en nieuweproducten werken inspirerend en verhelderend’

Terugblik op Interzum 2023

Onder het motto ‘Service. Veelvoud. Tempo.’  sprong de stand van Ostermann op de recent georganiseerde Interzum in Keulen er duidelijk uit. De vakhandel voor keuken-, meubel,- en interieurbouw had een stand van maar liefst 170 m² opgebouwd. Erik Sambros vertelt: “Beursbezoekers uit heel Europa hebben kennis gemaakt met de direct uit voorraad leverbare kanten die passen bij de zes nieuwe, extreem matte, natuurlijke effen kleuren van Arpa Fenix. Overigens waren ook de bestaande kleuren van  Fenix in de vitrine ladekasten en als kant-en-klaar front in het nieuwe Cadro kastsysteem verwerkt.”

De exclusieve collectie.

De keuken-, meubel- en interieurbouwers die inspiratie wilden opdoen voor projecten, of op zoek waren naar nieuwe producten, zijn dus ruimschoots aan hun trekken gekomen. Op allerlei gebieden natuurlijk, samen overzichtelijk te zien op de stand van Ostermann. Zo werden individueel ontwikkelde decors op kantenband getoond, maar dat gold ook voor de hoogwaardige kwaliteit van verschillende PU verlijmingen. Erik: “Midden op de stand waren diverse meubel rolluiken te zien, van glas en aluminium tot hout, in de verschillende looprichtingen. In een speciale hoek van de stand toonden we de enorme keuze in het assortiment grepen en greeplijsten, in zwart, RVS, koper, goud, hout, beton alsook in allerlei intense kleuren.” 

De uitgebreide collectie in één oogopslag.

Verantwoord

Omdat natuur een trend is, werd direct aansluitend in diverse kubussen voor de aankleding o.a. gebruik gemaakt van de nieuw in het assortiment opgenomen natuurlijke mosplaten. Deze zijn volgens Erik in drie verschillende groene tinten leverbaar. Sowieso kwam naar voren dat Ostermann erom bekend staat dat het vele services biedt, waarbij het precies op maat leveren en het kunnen kopen per meter of stuk in de basis al betekent dat er geen product over blijft. “Er wordt geen ‘afval’ meegeleverd”, zegt Erik. “Er wordt dus verantwoord met grondstoffen omgegaan. De recycling is bovendien centraal geregeld, zonder extra retourstromen.”

Het moge duidelijk zijn: naast het label Greenline, zoals witte lijm, Teclinex reiniger, diverse plakbanden en Finish reiniger, worden steeds meer groene producten opgenomen. “De meest bekende zijn de CO2 neutrale Forbo linoleum producten”, legt Erik uit. “Uniek is dat wij die volledig op maat snijden of dat we die als kant-en-klaar paneel of afgerold per decimeter aanbieden. Het besparen van materialen begint bij de bron!”  

De experts van Ostermann in gesprek met de bezoekers van de stand.

Overigens geldt dát natuurlijk voor alle producten op maat die het bedrijf levert. Denk daarbij aan verlichting, lades, schuif en glaskaderdeuren, greeplijsten- alsook kantenband. “De vele technische toepassingen en nieuwe producten werken inspirerend en verhelderend”, aldus Erik. 

“Het is misschien niet iets waar je direct aan denkt, maar verantwoord ondernemen geldt ook voor de persoonlijke service die we bieden”, besluit Erik. “Alle klanten hebben hun eigen individuele omgeving na het inloggen. En ….. alle klanten zijn intern gekoppeld aan één vaste contactpersoon. Die is verantwoordelijk voor de optimale service. Hij of zij organiseert het antwoord op vragen zelf of met hulp van gespecialiseerde collega’s. We hechten veel waarde aan het persoonlijke contact. Alleen dán ben je met elkaar in staat om snel tot passende oplossingen te komen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.