Platform voor de interieurbouwbranche
Plaatmateriaal

De look & feel van verbrand hout

naamloos-3-kopieren

2 maart 2020 Leestijd 1 minuten

Deel dit artikel

Ben jij altijd op zoek naar de nieuwste ontwikkelingen op materiaalgebied? Laat jij je inspireren door nieuwe technieken? Dan heeft het fenomeen Shou Sugi Ban ook vast jouw aandacht getrokken. Deze oude Japanse techniek voor het verbranden van hout wordt inmiddels breed toegepast in de architectuur. Shou Sugi Ban wordt veel toegepast in de bouw van Japanse huizen en tempels.

Structuur Bruciato

Nieuw in de collectie van DecoLegno is de structuur Bruciato. Deze structuur is geïnspireerd door de slimme techniek van de Japanners. Door het toplaagje te verbranden is het hout beschermt en krijgt het hout een koollaagje. De kracht van het vuur blijft zichtbaar in de kleur en de structuur van het hout.

Met behulp van innovatieve technologieën is het Cleaf gelukt om dit verbrande-hout-effect te vertalen naar decoratief plaatmateriaal. In Bruciato ervaar je een natuurlijke structuur en voel je het diepe, rulle reliëf dat de beleving geeft van verbrand hout. Door een veranderende lichtinval zat de Bruciato steeds een andere beleving geven.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht