Platform voor de interieurbouwbranche
‘De interieurbouwer denkt steeds meer in processen’

‘De interieurbouwer denkt steeds meer in processen’

De uitgebreide showroom van De Groot Bewerkingsmachines in Rosmalen nodigt uit geïnformeerd te worden over machines en handgereedschappen. Maar er is meer… Aan het woord is Salesmanager René Schalks. “Als wij in gesprek gaan met de klant, dan hebben we het in eerste instantie niet over machines. We hebben het vooral over het productieproces van de klant en de vele mogelijkheden deze te verbeteren.”

“Want dát moet de focus zijn van de interieurbouwer als er machines worden vervangen”, vervolgt René. “Juist omdat arbeid in Nederland kostbaar is en vakmanschap schaars, zou de uitdaging moeten zijn: hoe vermindert men het aandeel van manuele handelingen in het productieproces en hoe kan men efficiënter, slimmer, sneller en dus voordeliger produceren.”

“Hoe meer manuele handelingen, des te groter de kans is op vertraging, stilstand of onacceptabele foutmarges. Het is een verkeerde inzet van capaciteit”, zegt René. “Bezig zijn met het proces alvorens met de productie, is uiteindelijk ook commer-cieel interessanter. Dit in een tijd dat de conjunctuur binnen de Nederlandse economie ontzettend goed is, maar er moet ook worden gedacht aan efficiënt en flexibel produceren in tijden waarin het werk wat minder makkelijk voor het oprapen ligt.”

“Alvorens over een nieuwe machine te spreken, willen wij het met onze klant eerst hebben over de huidige manier van produceren. Wat is de toekomstvisie van onze klant? Wat is de positie van onze klant in de markt en hoe gaan wij deze gezamenlijk verbeteren? Uiteindelijk hoeft dan de machine waarvoor de klant in eerste instantie onze showroom heeft bezocht, niet altijd de best passende oplossing te zijn.” 

“We willen onze klant tegelijkertijd stimuleren om eens vanuit een ander perspectief naar zijn of haar bedrijf te kijken en open te staan voor nieuwe ontwikkelingen en innovaties in de markt. Een voorbeeld hiervan is de Biesse Rover FT Double Action, waarmee een volledige plaat bewerkt wordt, inclusief verticale en horizontale boringen zonder de plaat van de machinetafel te halen. Een bewerking waarvoor normaal meerdere machines en fysieke handelingen nodig zijn.”

“De basis van de samenwerking met onze klant is zijn huidige manier van werken, denken en handelen. Vanuit dát startpunt geven wij als partner met ons zeer ervaren team invulling aan een helder toekomstbeeld en een juiste productieoplossing.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.