Platform voor de interieurbouwbranche
De combinatie van oppervlakken en licht om overal een unieke sfeer te creëren

De combinatie van oppervlakken en licht om overal een unieke sfeer te creëren

Oneindig veel mogelijkheden om esthetiek, functionaliteit en het spelen met licht te combineren

Dankzij REHAU producten zoals RAUVISIO crystal en RAUKANTEX lite, lumina en light up randen zijn er oneindig veel mogelijkheden om esthetiek, functionaliteit en spelen met licht te combineren. Licht is tegenwoordig namelijk een echt onderwerp en een belangrijk criterium in interieurontwerp geworden. Immers, het creëert sfeer, comfort en design in zowel de privésfeer als in kantoren, hotels en winkels.

Een unieke decoratie in de slaapkamer.

REHAU is zich uiteraard bewust van deze uitdaging en heeft in haar brede productassortiment een reeks inspirerende oplossingen ontwikkeld om ruimten een unieke persoonlijkheid en originaliteit te geven. 

Een perfect voorbeeld hiervan is het RAUVISIO crystal polymeer laminaat (verkrijgbaar in 33 kleuren, waaronder een spiegelende afwerking), dat kan worden toegepast op de voorkant van sokkels, meubels, credenzas, enz. Het is heel gemakkelijk te frezen en te bewerken, zowel aan het oppervlak als aan de achterkant, waardoor het volledig doorschijnend is. Dit maakt het mogelijk om interessante lichteffecten te creëren, bijvoorbeeld om pictogrammen en logo’s te tonen, die onzichtbaar zijn op het gladde oppervlak als het licht uit is, maar als bij toverslag verschijnen als het licht aan is.

Spelen met contrasten.

Vooral in moderne ontwerpen is het belangrijk om elementen zoals schakelaars of lampen te verbergen die de harmonie van minimalistische omgevingen kunnen verstoren. In dit verband is het interessant om te vermelden dat aanraaktechnologie direct achter de muur kan worden geïnstalleerd, waarbij schakelaars worden vervangen door verlichte symbolen. Deze oplossing is zowel visueel aantrekkelijk als hygiënisch schoon. 

Een andere oplossing die REHAU op dit gebied voorstelt, is de RAUKANTEX lite kantenband, die in staat is om de meest onopvallende zones of elementen van een ruimte om te vormen tot een unieke decoratie dankzij het intelligente gebruik van verlichting. De lichtbron, die wordt gegenereerd door LED-strips die zijn ingebed in een decoratief paneel, gaat door de doorschijnende delen van de kantenband. Hierdoor kun je spelen met contrasten dankzij de LED-strips en hun programmering in intervallen of kleurveranderingen om een geraffineerde sfeer te creëren.  

Ook in de keuken spelen met het ontwerp.

RAUKANTEX lumina kantenband maakt daarentegen geen gebruik van kunstmatige bronnen, maar het kantenband is dankzij de speciale lichtgevende pigmenten in staat ultraviolet of kunstlicht te absorberen en weer uit te stralen, waardoor originele lichteffecten ontstaan die meubels tot leven brengen. RAUKANTEX light up kantenband slaat ook zonlicht op om meerdere uren in het donker te gloeien, waardoor het ideaal is om ’s nachts of in het donker de contouren van objecten te verlichten. 

Inspirerende oplossingen in een breed assortiment.

Als vervolg op het overzicht van producten die een perfecte synergie bieden tussen oppervlak en licht, springt de RAUVISIO crystal mirror eruit, REHAU’s alternatief voor de klassieke spiegel. Een van de belangrijkste voordelen is dat je met dit materiaal, dat met traditioneel timmermansgereedschap kan worden bewerkt, je fantasie de vrije loop kunt laten en vormen kunt creëren die met glas onmogelijk te realiseren zijn. Het kan ook aan de achterkant worden gefreesd, zodat er licht doorheen valt.

Kortom, het creëren van totaal unieke omgevingen door hoge kwaliteit, design en functionaliteit te combineren en te spelen met alle mogelijkheden van licht op oppervlakken is nu realiteit dankzij de veelzijdigheid, aanpasbaarheid en innovatie van REHAU oplossingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.