Platform voor de interieurbouwbranche
De basisplaat moet goed zijn
‘Er komt meer bij kijken om een kwalitatief hoogwaardig product te maken’

De basisplaat moet goed zijn

Het nieuwe magazijn dat Kuiper Holland vorig jaar in gebruik heeft genomen, vormt de basis voor een technisch goed product. De hal is ingedeeld voor een optimale toestroom aan basisplaten voor de productie in de andere aansluitende hallen.

De uitbreiding bedraagt 2.500 vierkante meter.

Bij de uitbreiding gaat het in totaal om 2.500 extra vierkante meter waardoor de totale oppervlakte nu 8.000 vierkante meter bedraagt. Dat is niet alleen om meer voorraad te houden, want Kuiper Holland heeft tevens het machinepark uitgebreid met een voeg- plus knipmachine en een volledige geautomatiseerde zaag en schuurstraat. Dat is nodig bij een productie van 800 platen per dag. 

Iedere plaat die verzameld wordt voor een fineer-, HPL- of sandwichpaneelopdracht, ondergaat bij het verzamelen een controle op kwaliteit en dikte. Met de nieuwe kalibreerstraat is Kuiper in staat om de basisplaten voor het beplakken op de gewenste dikte te krijgen zodat na het beplakken van fineer of HPL deze de juiste einddikte halen. Tevens worden sommige varianten basisplaten eerst heel licht gekalibreerd om de toplaag beter te laten hechten met het gewenste fineer of HPL. Het bewerken is niet alleen maar een plaat belijmen en de toplaag erop plakken; er komt meer bij kijken om een kwalitatief hoogwaardig product te maken.

De hal is ingedeeld voor een optimale toestroom aan basisplaten.

Kuiper Holland stelt zich ten doel om flexibel te werken waarbij het belangrijk is om snel te kunnen leveren. Met meer dan 80 fineersoorten op voorraad kunnen ze op aanvraag snel platen produceren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.