Platform voor de interieurbouwbranche
De 100% circulaire spaanplaat, duurzaam en schoon.

De 100% circulaire spaanplaat, duurzaam en schoon.

Pfleiderer is de toonaangevende leverancier voor meubel- en interieurbouw in heel Europa. De houtmaterialen van Pfleiderer zijn geschikt voor interieur, outdoor en de bouwsector en worden onder de meest duurzame en klimaatvriendelijke omstandigheden geproduceerd. Deze duurzame aanpak heeft niet alleen effect op het klimaat maar wordt ook vertaald naar sociaal en ecologisch gebied. Het grote assortiment uni kleuren, decors en de PrimeBoards van Pfleiderer is daardoor altijd een kwalitatieve én verantwoorde keuze.

Hout besparen dankzij circulaire aanpak

Dankzij de duurzame toepassingen, wordt hout een steeds populairder bouwmateriaal. Zowel de particuliere als de industriële vraag naar hout neemt alsmaar toe, waardoor het kappen van hout via duurzame bosbouw uiteindelijk niet meer voldoende is om aan deze vraag te kunnen voldoen. De 100% circulaire spaanplaat van Pfleiderer biedt de oplossing voor dit tekort. Deze spaanplaat wordt volledig geproduceerd uit pre- en post consumer gerecyclede producten. Dit afvalhout wordt zorgvuldig gescheiden van vreemde stoffen zoals metalen, niet-metalen, kunststoffen, zand en steen. Hierdoor blijft er alleen schoon afvalhout over dat gebruikt wordt voor het recyclingproces. De circulaire spaanplaat van Pfleiderer is dan ook een van de schoonste circulaire platen in de markt. Dit zorgt ervoor dat deze optimaal te bewerken is zonder dat er extra schade ontstaat aan bijvoorbeeld zaagbladen. Voor de productie van de spaanplaat hoeven geen bomen gekapt te worden. Ook de producten DecoBoard, PrimeBoard en LivingBoard worden volledig cradle to cradle (C2C) geproduceerd. Dankzij deze duurzame aanpak is Pfleiderer beloond met het oudste milieukeurmerk ter wereld: Der Blaue Engel.

Een duurzame toekomst

Binnen Pfleiderer wordt er constant gewerkt aan een nog duurzamere bedrijfsvoering en productie. Het verminderen van het gebruik van grondstoffen, de vermijding van lucht- water- en bodemvervuiling en het reduceren van emissies en afvalproductie tot een minimum, staan hierbij constant voorop. Ook wordt er doorlopend intern onderzoek gedaan naar nieuwe mogelijkheden voor een optimale balans tussen economie en ecologie, het verminderen van houtgebruik door slimme recycling en de garantie voor de hoogst mogelijke duurzame productiekwaliteit.

Nieuwe collectie is wederom de grootste in kleurkoppeling

In de nieuwe collectie van Pfleiderer 2021-2024 vind je decors en structuren voor elk ontwerp. Met 284 decors in kleurkoppeling, gemelamineerde spaanplaat in combinatie met Duropal HPL en de grootste collectie uni-decors (147 decors), vormen deze decors de perfecte basis voor elk design en voor elke oplossing. Deze decors zijn gemakkelijk met elkaar te combineren en kunnen ook als basis dienen voor een combinatie met een van onze structuren. Zo zijn op dit moment de structuren SandPearl (SD) en de vernieuwde structuren van de Natural Wood (NW) collectie zeer populair.

Deze producten worden daarnaast ontworpen met het oog op gezondheid en veiligheid. Zo is de volledige uni collectie standaard antibacterieel en zijn andere producten uitgevoerd in (microPlus) een extra antibacteriële afwerking, geschikt voor bijvoorbeeld ziekenhuizen of scholen. Ook brandvertragende, brandveilige en onderhoudsvriendelijke producten worden door Pfleiderer geproduceerd waardoor de producten niet alleen geschikt zijn voor particuliere interieurs maar ook uitstekend toepasbaar zijn in openbare gelegenheden.

Voor elk interieur, elk decor en alle onbewerkte materialen kunnen gratis stalen worden aangevraagd via de 24-uurs stalenservice (info@pfleiderer.nl). Zo kan het hele Pfleiderer assortiment tot in detail beleefd worden voor de beste toepassing in elke ruimte. De decors fysiek ervaren kan uiteraard in ons vernieuwde Design Center in ’s-Hertogenbosch. U bent van harte welkom! 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.